A fost descoperita o noua planeta, Kepler-413b

Oamenii de stiinta au descoperit o noua planeta, denumita Kepler-413b, aceasta fiind caracterizata ca un titirez.

Oamenii de stiinta de la NASA au descoperit o noua planeta, Kepler-413b, observata cu ajutorul telescopului Kepler, aceasta avand o orbita extrem de neregulata, ceea ce face sa fie un obiect ceresc al extremelor. Noua planeta a fost calificata de NASA ca fiind una “ciudata”, fiind comparata cu o sfarleaza in continua miscare.

Citeste si: Kepler 20e si Kepler 20f doua noi exoplanete asemanatoare cu Pamantul 

Axa planetei Kepler-413b se inclina si cu 30 de grade in decurs de 11 ani, conform latimes.com. Planeta face parte din constelatia Cygnus, fiind la o distanta de 2.300 de ani lumina fata de Pamant, avand parte de variatii mari in ceea ce priveste temperaturile si anotimpurile.

Citeste si: Descoperire astronomica inedita: o planeta de lava unde anul dureaza doar 8 ore 

Oamenii de stiinta nu au reusit sa inteleaga de ce planeta are un asa comportament bizar, dar un lucru este cert: Kepler-413b nu ar putea gazdui viata, cel putin nu de tipul celei pe care o stim noi. Faptul ca isi orbiteaza stelele la o distanta atat de mica o face sa fie prea fierbinte pentru a putea sustine apa lichida. In plus, este un gigant de gaz, cu o masa de 65 de ori mai mare decat cea a Pamantului, un gen de “super Neptun”.

Sursa foto: latimes.com