A fost gasit ucigasul faimosului Cecil

Ucigaşul celui mai cunoscut leu din istorie, Cecil, a fost identificat! Este vorba despre un stomatolog american din Minnesota, Walter J. Palmer. In varsta de 13 ani, Cecil era unul dintre cele mai fotografiate animale din rezervatiile naturale africane, iar uciderea lui a provocat un val de revolta la nivel international.

Pasionat de vanatoare şi de animalele salbatice, Walter J. Palmer a calatorit din America in Zimbabwe cu un singur scop, acela de a-şi trece in imensul palmares de trofee de vanatoare un leu. 

CITESTE SI: Cai a caror frumusete este uluitoare. Vezi galerie foto

Şi cum situatia financiara i-a permis, stomatologul a platit 50.000 de euro pentru a “primi” permisiunea de a vana leul.  Dupa ce l-a urmarit timp de 40 de ore prin rezervatie, a tras in el cu o sulița, cu  un arc si, in final, cu o pusca. Dupa ce s-a asigurat ca leul a murit, a fost decapitat si jupuit. Uciderea lui a fost considerata drept o crima atroce de catre ministrul turismului din Zimbabwe, iar organizatorii vanatorii vor fi nevoiti sa dea explicatii in fata justitiei pentru acuzatia de braconaj. Mai multe organizatii de protectie a animalelor cer acum interzicerea vanatorii de lei in Zimbabwe, strangand deja peste 250.000 de semnaturi in acest sens. 

La inceputul lunii iulie, ma aflam in Zimbabwe pentru o vanatoare de amploare cu arcul. Am angajat mai mulți ghizi specialisti care mi-au asigurat toate permisele. Din cunostințele mele, vanatoarea a fost legala. Nu am stiut ca leul pe care l-am ucis este celebru. M-am bazat pe expertiza ghizilor locali sa asigure o vanatoare legala. Nu am fost contactat de autoritațile din Zimbabwe sau din SUA in acest caz, insa ma pun la dispoziția lor pentru cercetari.Regret profund ca o activitate pe care o iubesc si o practic in mod responsabil a dus la moartea acestui leu” a susținut doctorul Walter Palmer,in apararea lui, intr-un comunicat de presa. 

CITESTE SI: Galerie foto care va atinge toti iubitorii de animale. Prima si ultima poza a cainilor care au trait inconjurati de iubire

Sfarşitul tragic al lui Cecil va avea repercusiuni şi asupra puiutilor lui. Potrivit specialiştilor, fara protectia tatalui, ei sunt in pericol de a fi ucişi de ceilalti lei masculi din rezervatie.

Walter Palmer a mai avut probleme cu legea şi in trecut. In 2008, a recunoscut in instanta ca a ucis un urs negru in Statele Unite. Atunci a fost eliberat conditionat şi a platit o amenda de aproape 3.000 de dolari, dupa ce s-a descoperit ca nu avea permis pentru a vana urşi in acea regiune.

 

Sursa: zooland