A fost lansat Programul National de Servicii Medicale de Urgenta

Ministerul Sanatatii va aloca, incepand cu aceasta luna, 158 milioane lei pentru achizitii de medicamente si materiale sanitare necesare in tratamentul urgentelor medicale majore.

“Odata cu preluarea mandatului de ministru al Sanatatii, am demarat in regim de urgenta procedurile necesare pentru derularea Programului National de Servicii Medicale de Urgenta. Astazi am semnat ordinul care asigura fondurile necesare derularii fara sincope a acestui program. Vorbim aici despre seringi, perfuzii, catetere, dar si de medicamente si reactivi, fara de care multe urgente nu puteau fi tratate corespunzator”, a declarat, miercuri, ministrul  Nicolae Banicioiu prin intermediul unui comunicat de presa.

Astfel, prin ordinul ministrului Sanatatii, au fost alocate 157,8 milioane de lei, din bugetul ministerului, pentru monitorizarea, tratamentul si ingrijirea pacientilor critici din sectiile de Anestezie — Terapie Intensiva (ATI) din 79 spitale din tara.

Citeste si: ARPIM solicita publicarea listei medicamentelor compensate si gratuite

Tot astazi a fost deblocata suma de 20 milioane de lei pentru materiale si medicamente necesare bolnavilor diagnosticati cu infarct miocardic acut, internati in sectiile de terapie intensive. Suma a fost aprobata, de asemenea, prin ordinal ministrului Banicioiu.

“Programele au fost definitivate de Comisiile de Specialitate ATI si Cardiologie impreuna cu specialistii din Ministerul Sanatatii inca de la inceputul anului. Banii de la buget au existat. Dar, in mod inexplicabil, fosta conducere a ministerului a blocat semnarea si, implicit, demararea acestor programe. Acest lucru a creat probleme in ingrijirea acestor pacienti si ingrijorare in rândul personalului medical”, a precizat Nicolae Banicioiu.