Acesta este VIRUSUL care poate aduce SFARSITUL LUMII

Yoshihiro Kawaoka, profesor la Universitatea Wisconsin, a obtinut in cadrul unui studiu de laborator un tip de virus gripal care, scapat de sub control, ar putea duce la sfarsitul lumii.

Virusul obtinut are la baza tulpina H1N1, aflata la originea gripei porcine, una dintre cele mai grave boli ale ultimului deceniu.

Infricosator este faptul ca noul virus este cu mult mai periculos fata de cel de la care au plecat cercetarile. Daca la virusul H1N1, omul are un anumit tip de imunitate, in cazul noii bacterii nu exista niciun anticorp care sa poata anihila efectele negative.

Citeste si: SFARSITUL LUMII, o noua teorie la care am putea fi partasi in curand. VIDEO

Noul virus a rezultat in urma unor teste efectulate de Yoshihiro Kawaoka cu scopul de a analiza modificarile genetice ale vechiului H1N1. Dorinta cercetatorului de a inbunatati vaccinurile existente in acest moment a avut si un rezultat neasteptat: crearea unui alt virus, cu mult mai periculos decat cel anterior.

In cele din urma, Kawaoka a reusit sa afle cum s-ar putea modifica virusul astfel incat sa devina de nedepistat de sistemul imunitar uman. 

CITESTE SI: BOLILE DISPARUTE ACUM 40 ANI REVIN! VEZI CARE ESTE CAUZA

”Suntem convinsi ca studiul nostru aduce o contributie semnificativa acestui domeniu, avand in vedere numarul mare de virusuri modificate pe care l-am generat si analiza sofisticata care a fost realizata. Exista riscuri in orice cercetare. Totusi, exista mereu moduri de a diminua aceste riscuri. Cat despre virusurile gripale din laboratorul meu, toata munca de cercetare a fost facuta de oameni cu experienta, in conditii de izolare si cu aprobari din partea comitetului pentru biosecuritate”, a declarat acesta.

Totusi, laboratorul in care a fost creat acest virus avea gradul doi de securitate, cu un grad mai putin decat laboratoarele in care se fac experimente pe Ebola. De curand, intr-un laborator cu grad trei de biosecuritate a existat o contaminare cu Anthrax.

Vezi aici si alte teorii cu privire la cel mai fascinant subiect al tuturor timpurilor