A încasat nouă gloanțe de la un pluton de execuție, dar moartea nu l-a vrut!

Cine s-a gândit că ar putea supraviețui unui pluton de execuție? Ei bine, povestea unui mexican a făcut înconjurul lumii după ce a fost împușcat de 9 ori și a trăit. Incredibil!

Wenceslao Moguel Herrera este numele mexicanului care a fost împuşcat în 1915, în timpul revoluţiei mexicane, de 8 ori cu puşca, apoi încă o dată, în cap, cu revolverul, dar, în mod miraculos, a supravieţuit.

Wenceslao Moguel Herrera poreclit inițial „Pancho” a fost unul dintre cei mai faimoşi lideri ai mişcării revoluţionare din 1915. Considerat trădător de către constituţionalişti, Wenceslao Moguel Herrera, omul care avea 25 de ani la vremea respectivă, a primit pedeapsa cu moartea în faţa unui pluton de execuţie.

La acea vreme, plutonul de execuție era în Mexic una dintre cele mai căutate metode de aplicare a pedepsei cu moartea. Un pluton era compus din nouă soldaţi care trăgeau simultan, iar la final, un ofițer se asigura că cei condamnați au murit și dacă acest lucru nu se întâmpla, le trăgea un glonț în cap din apropiere.

Wenceslao Moguel Herrera a fost dus în fața plutonului care l-a doborât. 8 gloanțe i-au atins trupul. Apoi, un ofițer i-a tras revoluționarului un glonț în cap. În total, 9 gloanțe. Crezându-l mort, trăgătorii i-au aruncat cadavrul într-o groapă comună.

Revoluționarul s-a târât spre o casă din apropiere, iar oamenii de acolo au chemat un medic. Niciunul dintre cele 8 gloanțe nu i-au atins organele vitale, iar glonțul final și-a ratat ținta, ajungând în mandibulă.

Complet desfigurat, Wenceslao Moguel a mai trăit câteva decenii, timp în care povestea lui a făcut înconjurul lumii. Acesta a murit de bătrânețe în anul 1975, la vârsta de 85 de ani. De-a lungul vieții a fost poreclit… „Împușcatul”.

Sursa traducere și foto: Shtiu.ro