A inceput constructia unui nou terminal al Aeroportului IASI in valoare de 11 milioane euro

Lucrarile de constructie la noul terminal al Aeroportului Iasi, cu o capacitate de 320 de pasageri pe ora, au inceput luni, investitia de aproximativ 11 milioane de euro avand ca termen de finalizare luna august, relateaza MEDIAFAX.

Cladirea noului terminal va avea 3.600 metri patrati, sase birouri check-in si o capacitate de procesare de 320 de pasageri pe ora.

Potrivit conducerii aeroportului iesean, investitia se ridica la aproximativ 11 milioane de euro si va fi realizata din bani europeni, in cadrul unui proiect mai amplu care mai presupune extinderea platformei si a unui drum.

Astazi (luni – n.r.) inauguram lucrarile la cel mai nou obiectiv care se construieste la aerogara noastra. Este vorba despre noul terminal de pasageri T3, care este de trei ori mai mare decat T2. Aceste doua terminale, T2 si T3, vor putea asigura un trafic de doua milioane de pasageri pe an”, a declarat Marius Bodea, presedintele Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi.

Potrivit acestuia, noul terminal al aeroportului din Iasi va fi finalizat in luna august.

Prezent la ceremonia organizata la inceperea lucrarilor la noul terminal, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a precizat ca, potrivit Masterplanului General de Transport, Aeroportul Iasi va beneficia de alte investitii in urmatorii ani, de aproximativ 100 de milioane de euro.

Din acesti bani, jumatate ii vom utiliza pentru dezvoltarea zonei cargo, iar cealalta jumatate pentru constructia unui nou terminal de pasageri, care va avea o suprafata de circa 20.000 de metri patrati si care va acomoda tot traficul regiunii Moldova si parte din cel al Republicii Moldova si Ucrainei. Aceste obiective vor fi realizate in zona Aroneanu-Holboca si vor fi la punctul de conexiune a aerogarii cu centrul intermodal de transport, autostrada si soseaua de centura. Toate aceste facilitati vor insemna pentru Iasi si pentru intreaga regiune a Moldovei un aeroport nou-nout si vor asigura dezvoltarea pentru secolul in care traim”, a spus Adomnitei.

Noua pista a Aeroportului Iasi, de 2.400 de metri, a fost inaugurata in vara anului trecut, investitia ridicandu-se la 139 milioane de lei, fara TVA. In prezent, de pe Aeroportul Iasi se efectueaza zboruri catre Bucuresti, dar si catre opt destinatii externe, respectiv Viena, Londra, Roma, Milano, Torino, Bologna, Venetia si Tel Aviv.

 Sursa foto http://iasiciteste.ro/