A inceput reabilitarea Arcului de Triumf. Vezi cand vor fi gata lucrarile

Primaria Generala a Capitalei a inceput lucrarile de reabilitare la Arcul de Triumf,  cladirea monument istoric urmand a fi consolidata, restaurata si reintrodusa in circuitul istoric.

Lucrarile de reabilitare la Arcul de Triumf au termen de finalizare martie 2015 si costa circa 30 milioane lei dintre care circa 23 milioane lei din fonduri europene nerambursabile.

“Ordinul de incepere a lucrarilor este emis din luna ianuarie 2014. In prezent sunt in desfasurare lucrarile pentru organizarea de santier, prima etapa din executia lucrarilor. Proiectul “Consolidare, restaurare si conservare Arcul de Triumf” este implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordate prin Regio-Programul Operational Regional 2007 – 2013″, a explicat Primaria Capitalei, pentru Hot News.

Afla aici ultimele detalii despre constructia magistralei 7 de metrou

Contributia financiara a Primariei Capitalei este de circa 7 milioane de lei. Licitatia pentru atribuirea lucrarilor a fost castigata de asocierea ROMCONSTRUCT HOLDING GRUP SA si UTI GRUP SA, contractul fiind semnat la sfarsitul anului 2013.

Pe lista cladirilor care vor fi restaurate in perioada urmatoare, tot din bani europeni, se mai afla Observatorul Astronomic, Muzeul Nicolae Minovici si Casa Cesianu.