A inceput “scufundarea” Tarii lui MoMo! Primul “inecat”: Nicusor Constantinescu

PRESEDINTE SUSPENDAT, CJ CONSTANTA, NICUSOR CONSTANTINESCU, CASTIGAT, PROCES, ANI, AGENTIA NATIONALA DE INTEGRITATE, INCOMPATIBILITATE, DEMNITAR, MEMBRU AGA

Astazi am deschis televizorul si eram interesat de cum mai evolueaza situatia din Crimeea, proaspat taram rusesc. Stupoare! Indiferent ce canal de televiziune incercam sa accesez vedeam informatii pe banda rulanta de la Directia Nationala Anticoruptie. Am depasit rapid momentul de panica al telespectatorului avid de informatie externa si am incercat sa vad care este cauza acestui veritabil turism politic de la sediul DNA.  

Fara indoiala, ziua de 19 martie o sa ramana una importanta pentru procurorii DNA, acestia retinandu-i pe Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Mihail Vlasov, presedintele Camerei de Comert si Industrie dar si pe un fost coleg care si-a bagat nasul prin dosarele institutiei care l-a platit pana nu demult. Ioan Muresan, fostul sef al DIICOT Alba, a facut si el o vizita la DNA. Pentru un fleac! I-a fabricat cateva probe la dosar unui fost coleg, celebrul „Catani” Berbeceanu, fostul comisar BCCO Alba!

Orele au trecut si discutiile se intetesc, fiecare post de televiziune de stiri autohton prezentand situatia in care se afla greii amintiti mai sus. Opinii, pareri, imagini la cald despre Constantinescu, Vlasov si ceilalti. Trebuie sa recunosc ca a trecut ceva timp de cand nu am mai vazut o parere unanima despre o situatie sau un caz in centrul careia se afla un om infipt adanc in viata politica de la noi. In acest caz despre Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta. Exact, acel Nicusor Constantinescu, prieten la catarama cu primarul Radu Mazare, cel care striga ca DNA-ul ar trebui desfiintat (n.n. stia el ce stia!), acelasi personaj care urla la jurnalisti pe tema descentralizarii si nu isi explica de ce procurorii nu stau drepti in fata oamenilor care sunt reprezentantii partidului de la putere si nici cum 5 sau 9 oameni de la CCR sunt impotriva vointei poporului!

Citeste si: Victor Ponta, premierul care nu vrea niciodata nimic 

Nicusor Constantinescu impreuna cu Radu Mazare reprezinta crema baronilor PSD-isti din judetul Constanta, o veritabila mina de aur pentru cei doi insa, exact cand se asteptau sa primeasca, asa cum li s-a promis de la centru, portul Constanta, primul s-a ales cu o retinere. Asa cum era de asteptat, Mazare a iesit public, s-a erijat in avocatul lui Constantinescu, si a inceput sa-l planga pe tovarasul de combinatii, apeland la coarda sensibila a electoratului si dezvaluind ca Nicusor este bolnav de cancer fara a uita sa sublinieze ca este vorba de un dosar politic.

Trecand peste necazul fizic si personal al lui Constantinescu (n.n. pe care nu il dorim nimanui), ne intrebam daca atunci cand a comis cele  3 infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice si 21 de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor nu mai era bolnav? Atunci cand le-a dat cu flit instantelor judecatoresti care au dispus prin 9 hotarari definitive pronuntate in perioada 2008 – 2011 ca presedintele Consiliului Judetean Constanta sa procedeze la emiterea certificatelor de urbanism, refuz care a dus la o paguba de aproximativ 30 de milioane de euro nu se mai simtea rau?

In loc de concluzie o sa va spun ca de bine, de rau, DNA-ul rezista presiunilor si usor-usor speram sa asistam la „scufundarea” Tarii lui MoMo la fel cum s-a intamplat acum mult timp cu celebra, putin mediatizata si nevinovata Atlantida.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro