A INCEPUT: TRAIAN BASESCU este ANCHETAT de PARCHETUL MILITAR

TRAIAN BASESCU, fostul presedinte al Romaniei, este anchetat de PARCHETUL MILITAR in urma unei plangeri facute impotriva sa, dar si impotriva mai multor ofiteri SPP.

Plangerea a fost facuta de senatorul IOAN GHISE, care la ceremonia de Ziua Nationala de la Palatul Cotroceni, din 2012, a fost dat afara.

CITESTE SI: DOSARUL FLOTA A FOST CLASAT

IOAN GHISE fusese invitat la receptie ca toti ceilalti parlamentari. El insa a purtat pe sub camasa un tricou cu un mesaj de protest cu trimitere la faptul ca presedintele de atunci TRAIAN BASESCU ar fi trebuit demis in urma referendumului. Acest gest a dus la scoaterea sa din Cotroceni inainte ca ceremonia sa se finalizeze.

Senatorul IOAN GHISE a fost audiat ca parte vatamata in acest dosar de catre fostul procuror HORIA SELARU, in luna mai 2013. Ulterior, cauza a fost declinata la PARCHETUL MILITAR, intrucat acuzatiile vizau cadre militare din SPP. Ulterior, IOAN GHISE nu a mai fost chemat la Parchet si nu i s-a comunicat nimic din dosar.

CITESTE SI: Numele lui Traian Basescu apare in 68 de dosare penale in ultimii 10 ani

Pe numele lui TRAIAN BASESCU, procurorii DIICOT au inregistrat cinci plangeri, dar in niciunul din cazuri nu s-a inceput URMARIREA PENALA.

In afara acestor plangeri, mai este in curs de solutionare dosarul in care senatorul GABRIELA VRANCEANU FIREA l-a acuzat de AMENINTARE si SANTAJ pe TRAIAN BASESCU.