A murit actorul Gelu Potzolli de la Teatrul National Radu Stanca

Doliu la Teatrul National Radu Stanca din Sibiu. A murit actorul Gelu Potzolli, potrivit unui anunt facut de conducerea teatrului, in care se arata ca acesta a trecut la cele vesnice in ziua in care colegii sai actori se pregateau sa convinga oficialii de la Avignon ca locul Teatrului National Radu Stanca este in acel festival.

Gelu Potzolli a murit sambata, 25 mai, trupul neinsufletit fiind depus la Capela Catedralei Ortodoxe Inaltarea Domnului din Sibiu. Slujba de inmormantare va fi oficiata miercuri, 29 mai, la ora 11:00.

Colegii lui Gelu Potzolli i-au dedicat spectacolul Solitaritate de Gianina Carbunariu.

“Cand pleaca un om dintre noi, dispare o lume! O lume pe care o simtim ca exista pentru ca este rezultatul perceptiei noastre. Gelu Potzolli, care s-a hotarat sa se opreasca din goana lumeasca, a fost un om de teatru care a parcurs toate ierarhiile. A crescut si s-a dezvoltat in teatru, de la tehnician la actor, cunoscand bucuria succesului pe toate meridianele lumii. A plecat spre cel senin in ziua in care colegii lui actori se pregateau sa convinga oficialii de la Avignon ca locul TNRS este in acel festival (n.r. avanpremiera spectacolului Solitaritate de Gianina Carbunariu). Plangand, actorii i-au dedicat spectacolul si au triumfat. Este timpul misiunii actorului de a duce emotia si frumosul mai departe. De acolo, din ceruri, Gelu a zambit! Drum cu Lumina spre Domnul!”, a declarat Constantin Chiriac, directorul Teatrului National din Sibiu.

Gelu Potzolli s-a nascut pe data de 2 iulie 1950, la Sibiu. A jucat in peste 70 de productii de teatru montate atat la Sibiu, cat si in Bucuresti sau Targu Mures.

Foto: ronduldesibiu.ro