A murit actrita Virginica Balanescu de la Teatrul National Vasile Alecsandri din Iasi

Teatrul iesean este in doliu. Actrita Virginica Balanescu, de la Teatrul National Vasile Alecsandri din Iasi, a incetat din viata la varsta de 95 de ani. Virginica Balanescu va fi inmormantata luni, 1 iulie, ora 11:00, la Cimitirul Eternitatea.

Virginica Balanescu s-a nascut in 1918, la Targu Frumos, iar la 24 de ani, pe vremea cand visa sa devina scriitoare, debuta pe scena ieseana in spectacolul Vlaicu-Voda, cu un an inainte de a absolvi Conservatorul de Muzica si Arta Dramatica “George Enescu” din Iasi. Aici a ramas sa joace vreme de 30 de ani, scrie ziarul Buna Ziua Iasi.

Iata cum o caracteriza Nicolae Barbu pe Virginica Balanescu: “ingenua comica si dramatica, cu timbru cald, cu inflexiuni jucaus-copilaresti si gest sagalnic”.

Reprezentantii Teatrului Vasile Alecsandri din Iasi spun ca Virginicai Barbu i-a fost drag mai ales personajul Undine, din textul lui Giraudoux, dar si Luluta lui Alecsandri, Luca Lacrima din Domnisoara Nastasia, Margot din Leul de piatra sau rolurile din Sase personaje in cautarea unui autor, Scoala femeilor, Intriga si iubire”.

Foto: bzi.ro