A murit ALEXANDRU MUDURA, un cunoscut om de afaceri din Oradea

A murit un cunoscut om de afaceri din Romania. Este vorba de ALEXANDRU MUDURA, patronul complexului comercial Lotus Center, a decedat, in noaptea de sambata spre duminica. Afaceristul s-a stins in somn, la resedinta sa somptuoasa din Oradea, potrivit paginii online a Realitatea TV, care citeaza ebihoreanul.ro.

In varsta de 75 de ani, omul de afaceri ducea pe picioare mai multe afectiuni. De cativa ani, suferea de cancer la prostata, pentru care a fost operat in repetate randuri, iar anul trecut a suferit si o interventie chirurgicala pe inima, la Munchen.

Totusi, in aparitiile publice pe care le-a avut, acesta nu lasa sa se vada ca e bolnav, dimpotriva, dovedea o vitalitate de invidiat. Om de afaceri, colectionar de arta si filantrop, Mudura a promovat numeroase actiuni caritabile, dintre care multe au vizat ajutarea sistemului medical.

Citeste si: Campioana olimpica la gimnastica, moarta intr-un accident rutier

Pornit de jos, dupa ce a plecat in Ungaria pe vremea comunismului, Alexandru Mudura si-a facut in tara vecina faima de “Regele Kinder”, cand a ajuns sa controleze 60% din piata locala a ciocolatei, prin distributia celebrelor oua cu surprize.

Extinzandu-si, in ani, dupa anii 90, afacerile in varii domenii, dintre care cea mai de succes pare a fi mall-ul Lotus din Oradea, Mudura a ajuns unul din cei mai puternici oameni de afaceri, cu influenta puternica si in viata politica, indeosebi in UDMR si PSD.

iI urma cu doi ani, in topul Forbes figura pe locul 118 in randul celor mai bogati romani, detinatorul centrului comercial Lotus avand o avere estimata la 35-37 milioane de euro, dupa ce aceasta fusese evaluata chiar si la 60 milioane de euro la mijlocul anilor 2000. Alexandru Mudura are un fiu, Alexandru Mudura junior, in varsta de 44 de ani, care se dovedeste, de asemenea, un antreprenor de succes.

Drama in familia Gabrielei Szabo

In ultimele sale aparitii, Mudura s-a aratat marcat de dosarul penal deschis de DNA Oradea, pe numele sau si al liderului UDMR Bihor, Alexandru Kiss, subliniind cu tarie, atat in declaratia lapidara data procurorilor, cat si in comunicatele pubice, ca el nu are nicio legatura cu speta invocata de procurori. E posibil spun apropiati ai lui Mudura, ca acest ultim scandal sa fi afectat sanatatea omului de afaceri.