A MURIT! Fanii serialului STAR TREK sunt profund indurerati

Actorul american Leonard Nimoy, cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul “Star Trek”, a murit vineri la varsta de 83, relateaza New York Times (NYT) in editia electronica.

Nimoy suferea de boala pulmonara obstructiva cronica (care duce la insuficienta respiratorie), iar saptamana trecuta a fost internat in spital dupa ce s-a plans de dureri severe in piept. In ultimele luni, Nimoy, a fost internat de mai multe ori in spital, iar anul trecut a fost vazut in New York intr-un scaun cu rotile, folosind un aparat de asistenta respiratorie. 

Desi s-a lasat de fumat in urma cu 30 de ani, celebrul actor american a pierdut lupta cu boala de plamani, care l-a si doborat. Fanii comandantului Spok din serialul Star Trek sunt profund afectati de disparitia actorului. 

Leonard Nimoy, nascut in orasul american Boston, a devenit celebru cu rolul personajului Spock, un ofiter pe jumatate om, pe jumatate vulcanian, de pe nava spatiala Enterprise, devenit ulterior comandant al acesteia, in serialul de televiziune “Star Trek” si in lungmetrajele SF inspirate din acesta.

Actorul american a aparut cel mai recent in această franciza anul trecut, in filmul “Star Trek Into Darkness”, regizat de J.J. Abrams.

Sursa foto http://www.treknews.net/