A MURIT Gloria Leonard, o actrita celebra a filmelor pentru adulti

A murit Gloria Leonard,  o legenda a industriei filmelor pentru adulti. Fosta actrita porno, publisher al revistei erotice High Society si promotor al dreptului la libera exprimare, Gloria Leonard a murit la varsta de 73 de ani.

Decesul Gloriei Leonard s-a produs intr-un spital din Hawaii, potrivit Daily News. Ea suferise un accident vascular cerebral in casa ei din Hawaii, in ultima zi a lunii ianuarie. Gloria Leonard a fost gasita in stare grava dupa aproximativ 24 ore si a fost transportata de urgenta la spital. In urma accidentului vascular, Gloria nu a mai putut fi stabilizata, astfel ca a murit in 3 februarie, fiind deconectata de la aparatele care o tineau in viata.

Gloria Leonard a intrat in industria filmelor pentru adulti la varsta de 35 de ani, ca femeie divortata ce avea in grija un copil. Intre anii 1977 si 1991, Gloria Leonard a fost publisherul revistei High Society, care a publicat poze nud cu actrite faimoase precum Jodie Foster si Barbra Streisand.

Citeste si: A murit un cunoscut actor, premiat cu Oscar pentru “Procesul de la Nurnberg”

Leonard a inceput sa apara in filmele pentru adulti in anul 1974 si a realizat aproximativ 40 de filme. Ea a colaborat cu actrite celebre din domeniu, precum Constance Money, Leslie Bovee, Sharon Mitchell, Jennifer Welles sau Samantha Fox, insa s-a aflat si in postura de regizor a unor productii pentru adulti.

Timp de 14 ani, Gloria Leonard a fost editor al revistei High Society. Margot Kidder si Barbra Streisand au dat in judecata publicatia, dupa ce a publicat fotografii nud ale acestora. Gloria Leonard a fost si presedinta unei asociatii a industriei de film pentru adulti.

Foto: NY Daily News