A MURIT Mary Anderson, indragita actrita din pelicula “Pe aripile vantului / Gone With the Wind”

A MURIT MARY ANDERSON! Indragita actrita roscata care a interpretat-o pe Maybelle Merriwether in pelicula “Pe aripile vantului/Gone With the Wind“ realizata in anul 1939, a murit la varsta de 96 de ani, intr-un centru de ingrijire al persoanelor varstnice din Burbank, potrivit Los Angeles Times.

MARY ANDERSON avea o stare a sanatatii precara, de-a lungul timpului suferind mai multe accidente vasculare cerebrale minore, dupa cum a dezvaluit, pentru „Los Angeles Times“, vechea ei prietena, Betty Landess. Anderson

Actrita MARY ANDERSON si-a dorit initial rolul principal in pelicula “Pe aripile vantului”, cel al tinerei Scarlett O’Hara. Era printre ultimii supravietuitori ai adaptarii cinematografice a romanului despre Razboiul Civil, semnat de Margaret Mitchell. 

Printre actorii principali care mai sunt in viata se numara Olivia de Havilland, care a fost nominalizata la Oscar pentru interpretarea lui Melanie Wilkes, si Mickey Kuhn, care l-a portretizat pe Beau Wilkes, fiul lui Ashley si Melanie. Alicia Rhett, care a jucat-o pe sora lui Ashley Wilkes, India, a murit in ianuarie, la varsta de 98 de ani.

Citeste si: Exista viata dupa moarte? Povestea incredibila a celui care a fost in lumea de dincolo

Regizorul George Cukor a fost cel care a descoperit-o, in perioada in care era in cautarea unei actrite pentru a juca rolul principal din filmul clasic „Pe aripile vantului“, Scarlett O’Hara. Dupa ce Cukor a fost concediat, producatorul David O. Selznick a ales-o pe Vivien Leight drept protagonista, care a si castigat un premiu Oscar pentru interpretarea, si a distribuit-o pe Anderosn intr-un rol secundar, scrie „Los Angeles Times“.

Mary Anderson a mai aparut in filmele anilor ’40-’50, inclusiv in „Cheers for Miss Bishop“, „The Song of Bernadette“ si in apreciatul „Lifeboat“, in regia lui Alfred Hitchcock. De asemenea, a jucat si pe scena teatrului, inclusiv in productia de pe Broadway „Guest in the House“ (1942), dar si la televiziune, in „Peyton Place“ (1964). Anderson a primit o stea pe aleea Hollywoodului, in 1960.