A murit omul care a schimbat istoria IT-ului pe plan mondial

Douglas Engelbart, omul care a inventat mouse-ul, schimband istoria IT-ului, a murit la varsta de 88 de ani.

Conform presei din SUA, cel care a schimbat istoria IT-ului, inventand in 1963 mouse-ul, se simtea foarte rau in ultimii ani si a murit in somn.

Engelbart, care a creat primul prototip de mouse in 1963, si-a prezentat si lansat oficial inventia in timpul unei demonstratii facute in 1968.

De numele sau se leaga si o alta reusita importanta a zilelor noastre, videoconferinta, prima din lume fiind realizata tot de Douglas Engelbart, in 1968, atunci cand a vorbit in timp real cu un amic care se afla la o distanta de 50 de kilometri.

Inventatorul mouse-ului s-a nascut in data de 30 ianuarie 1925 intr-o familie in care tatal era electronist, iar mama era casnica, facandu-si studiile in inginerie electrica la Universitatea de Stat din Oregon, SUA. A lucrat apoi pentru NACA, predecesorul NASA, de unde a plecat sa-si faca doctoratul la Universitatea Berkeley din California.

Interesul pentru calculatoare si modul in care pot fi utilizate mai usor de catre oameni l-a dus pe Doug Engelbart, conform stirileprotv.ro, la Institutul de Cercetare Stanford, pentru ca apoi sa-si deschida propriul laborator de cercetare, “Augmentation Research Center”.

Sursa foto: commons.wikimedia.org