A murit Petrica Popa, actor la Teatrul Nottara

Petrica Popa, actor al Teatrului “Nottara” mai bine de 50 de ani, a murit vineri, la varsta de 84 de ani, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei teatrale.

Actorul Petrica Popa va fi depus in foaierul Teatrului “Nottara” duminica, 9 iunie 2013, ora 11:00, iar slujba de inmormantare va avea loc la ora 13:00, urmata de inhumarea de la Cimitirul “Bellu”, din Bucuresti.

“Un fel de Malek al scenei, cu un umor personal sec, precis, natural, actorul s-a nascut la Hunedoara, pe 3 iulie 1929, intr-o familie in care cumsecadenia si onestitatea se aflau la loc de cinste. Tatal sau, profesor de limba si literatura romana, a fost pasionat de teatru, iar fiul a inceput teatrul ca elev. Petrica Popa a urmat cursurile cunoscutului Colegiu “Diaconovici Loga” din Timisoara si a facut parte din cercul de teatru al liceului, perioada in care a interpretat roluri in fata unui public format din parinti, profesori si elevi. Asa a descoperit marele mister care este teatrul, apoi, in mod firesc, a absolvit Institutul de Arta din Timisoara, specializarea Actorie; a avut ca profesori personalitati ale artei scenice, precum Lilly Bulandra si stefan Braborescu.”, se precizeaza in comunicatul Teatrului Nottara.

A interpretat peste o suta de personaje si a jucat in foarte multe spectacole precum Baietii veseli; Adio, Charlie; Idioata; a cantat si a dansat in musicalurile: Lady X; Cuibul; Sus pe acoperis, In sac sau Miresele capitanului. A avut o contributie majora si in teatrul radiofonic.

Actorul Petrica Popa a primit de-a lungul carierei sale mai multe distinctii, printre care Premiul de interpretare, pentru rolul Vasea, in spectacolul Asa va fi de N. Simeonov, regia: Lucian Pintilie, la Festivalul tinerilor actori din teatrele dramatice – 1957; Premiul de interpretare, pentru rolul Mihalache Dometie, din spectacolul Martorii sunt de fata de Virgil Stoenescu, regia: Cristian Hadjiculea, la Gala Teatrului Istoric – 1986; Premiul pentru cel mai bun spectacol al anului (1987), pentru O noapte furtunoasa de I.L. Caragiale, regia: Dan Micu (a interpretat rolul Ipingescu).