A MURIT SHIRLEY TEMPLE, actrita americana considerata copilul-minune al cinematografiei

A murit indragita actrita Shirley Temple, la varsta de 85 de ani. Actrita americana Shirley Temple a murit din cauze naturale, luni, in propria locuinta din Woodside, California, transmite BBC.

Shirley Temple a fost considerata un copil-minune al cinematografiei, dupa ce a inregistrat un succes deosebit, in anii ’30, in filmele in care a aparut inca de mica. Shirley este considerata actrita din istoria cinematografiei care a jucat cel mai bine rolurile de copil.

Anuntul privind decesul lui Shirley Temple a fost facut de familia actritei, mai noteaza BBC. “Era inconjurata de membrii familiei sale si de persoanele care o ingrijeau”, se afirma in comunicatul emis de familia artistei.

Actrita Sihirley Temple s-a remarcat inca din copilarie, in anii 1930, gratie rolurilor interpretate in filmele “Bright Eyes”, “Stand Up and Cheer” si “Curly Top”. A obtinut primul ei rol la varsta de trei ani.

A castigat un Oscar special in 1935, la varsta de sase ani. Pana in prezent, Shirley Temple a ramas cea mai tanara persoana recompensata cu premiul Oscar.

Calitatile sale de cantareata, dansatoare si actrita i-au adus admiratia a milioane de fani din lumea intreaga. A jucat in total in 43 de lungmetraje, insa a intampinat dificultati in a-si mentine cariera la acelasi nivel dupa ce a devenit adulta si s-a retras din industria cinematografica in 1950, la varsta de 22 de ani.

Foto: Huffington Post