A MURIT Tom Finney, unul dintre cei mai mari fotbalisti ai Angliei. VIDEO

A murit Tom Finney, unul din cei mai mari fotbalisti ai Angliei, care a jucat pentru echipa Preston North End si fost component al nationalei Angliei, pentru care a inscris 30 de goluri. Anuntul decesului a fost facut de site-ul UEFA.

Tom Finney, in varsta de 91 de ani, a fost primul care a fost ales de doua ori fotbalistul anului. Finney a inscris 210 goluri pentru Preston North End, pentru care a jucat in 473 de meciuri

“Clubul Preston North End a fost informat in legatura cu vestea extrem de trista de trecerii in nefiinta a lui Sir Tom Finney. Sir Tom a fost cel mai mare fotbalist din istoria clubului Preston North End si unul din cei mai mari din istoria Angliei”, a precizat gruparea engleza, intr-un comunicat de presa.

Finney a jucat pentru nationala Angliei in 76 de meciuri si a inscris 30 de goluri, in perioada 1946-1958. El a fost ales fotbalistul anului in 1954 si 1957, fiind primul care a obtinut acest trofeu de doua ori. De asemenea, Finney a inscris 210 goluri pentru Preston North End, pentru care a jucat in 473 de meciuri.

Tom Finney a fost decorat de Regina Marii Britanii in 1961, devenind membru al Ordinului Imperiului Britanic. In 1998, el a primit titlul de cavaler.