A patra zi de PROTESTE. Peste 10000 de manifestanti au fost in Piata Universitatii. UPDATE

A patra zi de proteste in Romania. Oamenii continua sa vina in Piata Universitatii, desi sunt mult mai putini fata de serile trecute, informeaza B1 TV. 

UPDATE 22:42: Circulatia in rondul de la Universitate a fost reluata. Majoritatea protestarilor participa la Marsul Tacerii la o saptamana de la incendiul produs la clubul Colectiv

UPDATE 21:25: Numarul manifestantilor a ajuns la circa 10.000. Se striga “Jos parlamentul!”, “Nicaieri justitie, peste tot coruptie”. Multimea este foarte animata. Scandeaza si sare.

UPDATE 20:24: E striga “Afara, afara cu mafia din tara”. cei care scandeaza par sa fie membri ai galeriilor. Numarul protestatarilor a urcat la circa 6.000.

UPDATE 19:58: Numarul celor sositi in Piata a crescut la circa 3.000 potrivit estimarilor HotNews.ro. Protestatarii i-au huiduit pe cei din fata TNB care scandeaza “Jos Iohannis”. Se striga “Plecati acasa!” Acestia s-au incaierat, fiind necesara interventia jandarmilor. Lumea striga “Fomistilor” si huiduie. Se mai scandeaza: “Nu ne luati protestul”, “Rusine, rusine, rusine sa va fie”. In prezent lumea este calma.

UPDATE 19:14: Protestatarii au ocupat Bulevardul Magheru. La aceasta ora, sunt circa 1.500 de persoane.

”Am venit si  astazi, ca si in celelate seri, solidari cu toti. Incercam sa avem un mesaj unitar si sa nu mai existe vorbe cum ca ar fi dezbinari in piata”, a declarat o tanara, prezenta la protest. 

Referitor la consultarile cu reprezentantii societatii civile, convocate vineri de seful statului , tanara a considera ca este vorba despre un gest de imagine din partea lui KLAUS IOHANNIS. 

„Presedintele IOHANNIS a facut aceasta miscare ca una de imagine, cei care au fost acolo au reprezentat doar o parte a societatii civile, noi suntem mult mai multi in strada, tinerii de la Chisinau au iesit in strada in semn de solidaritate cu cei de la Bucuresti. Acest mesaj nu a ajuns la presedintele IOHANNIS. Presedintele IOHANNIS trebuie sa vina in piata, piata este socitatea civila. Aici o sa gaseasca toate nemultimirile strazii. 

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: VOI MERGE IN PIATA, NU ANUNT CAND. Vor avea loc CONSULTARI si SAPTAMANA VIITOARE.UPDATE

O noua seara de proteste in Piata Universitatii. Mii de oameni sunt asteptati sa scandeze in a patra seara consecutiv in centrul Capitalei. Mobilizarea se face ca de obicei, pe Facebook. Tara se misca si nu se lasa impresionata nici de de demisiile tardive, nici de discursurile generaliste. 

La ora 18.00 oamenii au inceput sa se stranga in Piata Universitatii. 

Negocierile de vineri lansate de presedintele IOHANNIS la care au participat cativa reprezentanti ai societatii civile au starnit un val de nemultumire pe retelele de socializare. Romanii au totusi speranta ca numai o schimbare totala si profunda a sistemului poate sa le indeplineasca asteptarile de zeci de ani. 

CITESTE SI: A treia zi de proteste in Bucuresti : 10.000 de oameni isi striga nemultumirile fata de actuala clasa politica, la Universitate. UPDATE

Si KLAUS IOHANNIS a anuntat ca va merge la protestele din Piata Universitatii, dar nimeni nu va sti ziua si ora, pentru ca initiativa sa nu se transforme intr-un eveniment media, a spus presedintele. 

Sursa foto: gandul