A platit 125.000.000 de euro ca sa fie eliberat pe cautiune !

Oligarhul ucrainean Dmitro Firtas, un om de afaceri retinut la Viena, Austria, in baza unui mandat de retinere emis de FBI, a platit o cautiunea de 125 de milioane de euro si a fost eliberat.

Oligarhul ucrainean Dmitro Firtas a platit Austriei cautiunea de 125 de milioane de euro solicitata pentru eliberarea sa, dar trebuie sa astepte ca autoritatile sa verifice provenienta acestor bani inainte de a fi repus in libertate. “O suma de 125 de milioane euro a fost transferata ieri (miercuri) in contul Curtii de Apel regionale din Viena”, a anuntat tribunalul vienez, intr-un comunicat publicat joi.

Citeste si: Miliardar din Ucraina arestat la Viena

Insa, directia politiei criminale federale, insarcinata cu spalarea de bani, a fost alertata si va verifica provenienta acestor fonduri, a mai anuntat tribunalul, explicand ca aceasta procedura suspenda plata cautiunii si, prin urmare, eliberarea lui Firtas.

Suspiciunile vin dupa ce politia din Austria l-a arestat pe Dmitro Firtas in cadrul unei anchete a FBI, care il suspecteaza tocmai de spalare de bani, coruptie internationala si de formarea unei organizatii criminale.