A PLATIT IN MONEDE O TAXA DE 7.000 DE LEI. Casierele au stat sa numere trei zile

Casieria primariei din comuna TURENI a fost blocata timp de mai multe zile deoarece un cetatean din satul CEANU MIC si-a platit restanta de aproximativ 7 mii de lei, de la chiria pentru pasune, IN MONEDE DE 5, 10 si 50 DE BANI, relateaza ziarul21.ro.

Potrivit relatarii primarului comunei, DANA MANAILA, marti, fermierul DORU MARIUS SUCIU a adus cu jeep-ul, la casieria Primariei din Tureni, cei 7 mii de lei datorati, deoarece monedele, ambalate in doi saci, cantareau circa 60 de kilograme. Numaratoarea banilor s-a incheiat dupa trei zile, dar joi, 18 iunie, la orele pranzului, trei functionare sortau banii. “Monedele trebuie ambulate in pungi de cate 500 de bucati. NUMAI ASA PRIMESTE BANII LA TREZORERIE” a precizat Dana Manaila.

Doru Marius Suciu, care are peste o mie de oi si foloseste 48 de hectare de pasune, terenuri ce fac parte din domeniul public al comunei, a incasat peste 130 de mii de lei, cu titlu de subventii de la stat. “Banii i-a incasat pentru pasunea primariei. El primeste, cu titlu de subventie, circa 580 de lei, anual, pe hectar, din care platea o taxa de inchiriere de 50 de lei, pe an, pentru un hectar de pasune”.

CITESTE SI: Proiectul de lege privind ANULAREA unor OBLIGATII FISCALE, adoptat in SENAT

Desi, din 2015 taxa de inchiriere a pasunii s-a majorat la circa 170 de lei, anual, pentru un hectar, primarul comunei Tureni, Dana Manaila, apreciaza ca statul ofera sume prea mari crescatorilor de animale, de vreme ce acestia nu trebuie sa justifice in niciun fel cheltuirea banilor. “Pasunea folosita de Doru Marius Suciu nu-i curatata, nu-i intretinuta, nu-i ingrijita”. Dana Manaila spune ca fermierul din Ceanu Mic a afirmt ca cei 130 de mii de lei primiti, in patru ani, ca subventie de la stat pentru cele 48 de hectare de pasune pe care le foloseste nu-i ajung sa plateasca motorina, mancarea si tigarile ciobanilor angajati, nicidecum sa mai asigure si intretinerea celor 48 de hectare de teren din proprietatea publica, pe care il foloseste si de pe urma caruia primeste bani de la stat.