A “REZOLVAT” VICTOR PONTA DOSARUL MEGAPOWER CU AJUTORUL SRI? FOTO DOCUMENT

Potrivit comisarul.ro, premierul VICTOR PONTA a “rezolvat” celebrul DOSAR MEGAPOWER cu sprijinul unor agenti ai Serviciului Roman de Informatii (SRI) salvandu-i de la o potentiala pedeapsa cu INCHISOARE pe FLORIN GEORGESCU, ION ILIESCU dar si pe alti lideri proeminenti ai PDSR-ului din acea vreme.

“Afacerea Megapower il va ingropa pe procurorul corupt Victor Ponta. Incet, incet, dovezile ca Ponta a fost sluga SISTEMULUI care a pus capacul pe un caz de coruptie in care au fost implicati inalti demnitari ai statului roman si sefi ai serviciilor de informatii apar ca ciuprcile dupa ploaie. Nume ca Ion Iliescu, Adrian Nastase, Florin Georgescu-despre care se spune ca si-a tras 5 milioane de dolari din aceasta afacere- au girat acest furt cu acte din banii romanilor. Iar faptul ca si-au gasit in Ponta instrumentul prin care sa chiureteze public acest BUBOI menit sa-i bage la puscarie pe mai marii PDSR dar si niste mahari din servicii se vede din grija pe care i-au purtat-o acestui maimutoi. Ponta este acum la mana DNA. Coruptia cu bani publici nu comporta prescriere. Ponta, din zeci de implicati in Dosarul Megapower, a gasit un singur acar Paun. Judecatorii l-au condamnat la 11 ani de inchisoare. Ion Iliescu l-a gratiat dupa numai 2 ani si ceva la propunerea lui Adrian Nastase. Si este de-abia inceputul dezvaluirilor din acest caz. Pentru ca securistii din spatele lui Sebastian Ghita stiu si ei ceva…”, noteaza Comisarul.ro.

In 2003, Ion Iliescu si Adrian Nastase l-au gratiat pe singurul condamnat in dosarul MEGAPOWER! Cu sase luni inainte, Curtea Suprema de Justitie stabilea ca NEFONDAT recursul inaintat de Cornel Moldovan privind intreruperea executarii pedepsei.

Singurul condamnat in dosarul MEGAPOWER, fostul director IIRUC, Cornel Moldovan, a fost gratiat in anul 2003 de presedintele Ion Iliescu! Moldovan fusese condamnat la zece ani de inchisoare pe baza rechizitoriului intocmit in anul 2000 de procurorul Victor Ponta. Prin decretul nr 568 din 26 septembrie 2003, presedintele de la acea vreme, Ion Iliescu l-a gratiat pe Cornel Moldovan care mai avea de facut inca sapte ani de inchisoare. Decretul de gratiere este contrasemnat de fostul prim-ministru Adrian Nastase. Bonus, a aparut peste noapte si fila 9 din Rechizitoriul procurorului corupt Victor Ponta”, mai scriu jurnalistii de sursei citate.

Cazul Megapower

In 1998, un container abandonat in Portul Constanta este deschis de autoritatile vamale in prezenta unor ofiteri superiori de politie. Containerul continea documente din arhiva companiei Megapower, firma intrata in faliment dupa legislatia statului american. Autoritatile vamale solicitata ajutorul SRI-ului, considerand ca nu este de competenta politiei sa ajunga in posesia unor documente care vizau securitatea nationala.

CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL AICI

Sursa foto si text: comisarul.ro