A 6-A ZI IN PIATA: IOHANNIS A VORBIT CU PROTESTATARII. Au mai ramas mai putin de 1.000 de oameni, DIVIZATI. UPDATE

Cateva sute de persoane s-au adunat duminica seara, la ora 19.00, in PIATA UNIVERSITATII DIN CAPITALA, in A SASEA ZI DE MANIFESTATII.

UPDATE 21.10 In Piata Universitatii au ramas acum mai putin de 1000 de persoane.

UPDATE 21.00 Multimea din Piata este DIVIZATA, intr-o parte sunt membri de galerie, iar in cealalta parte a pietei sunt adunati in cerc protestatarii pasnici, care isi spuns oful, pe rand, la portavoce.

UPDATE 20.25 PRESEDINTELE KLAUS IOHANNIS A PLECAT dupa o jumatate de ora petrecuta in mijlocul manifestantilor. Mai multi oameni au incercat sa transmita mesajele lor catre presedinte, acesta incercand sa le raspunda protestatarilor. Prezenta lui Iohanis a creat haos in strada, unde cei aproximativ o mie de oameni din strada au incercat sa-i vorbeasca presedintelui Romania. In momentul in care a plecat din mijlocul manifestantilor, acestia au inceput sa strige ”INAPOI, INAPOI”. K

laus Iohannis promisese vineri ca va veni neanuntat pentru a discuta cu manifestantii din piata.

UPDATE 20.04 Se scandeaza ”VREM 300, NU 600” si ”IOHANNIS, SCAPA-NE DE HOTI”. In Piata se huiduie dinspre protestatarii anti-Iohannis, din zona Teatrului. Sosirea lui Iohannis a transformat multimea din piata intr-un haos.

UPDATE 20.00 Presedintele KLAUS IOHANNIS a venit in PIATA UNIVERSITATII pentru a discuta cu manifestantii. Acesta promisese ca va face o vizita neanuntata in mijlocul protestatarilor dupa intalnirea cu REPREZENTANTII SOCIETATII CIVILE in timpul CONSULTARILOR PENTRU UN NOU GUVERN.

UPDATE 19.40 Aproximativ 1.000 de persoane au ajuns pana la aceasta ora in PIATA UNIVERSITATII. Manifestantii au blocat traficul pe Bulevardul Magheru, intre rondul de la Universitate si Intercontinental.

Amintim ca 13 persoane ranite in INCENDIUL DIN CLUBUL COELCTIV AU MURIT in acest weekend, numarul celor care si-au pierdut viata in tragedie ajungand astfel la 45.

CITESTE SI: TRAGEDIA DE LA COLECTIV. A MURIT BATERISTUL GOODBYE TO GRAVITY, BOGDAN ENACHE. BILANTUL A AJUNS LA 45 DE MORTI. UPDATE

Sambata, in a cincea zi de manifestii, suflul protestelor s-a diminuat simtitor atat in Bucuresti cat si in tara. In frigul din Capitala au iesit in strada in jur de 2.500 de persoane si, spre deosebire de zilele precedente, a fost simtita mai puternic prezenta galeriilor care au ocupat zona Crucii din Piata Universitatii. O parte din protestatari s-a distanta de galerii, scandand “Piata nu e stadion”, iar grupul astfel format a invitat oamenii sa prezinte propuneri cu privire la ce considera ei ca trebuie schimbat si cum s-ar putea face aceasta schimbare.

Sambata seara in Piata s-a mai scandat, printre altele, “Iohannis te asteptam, la masa sa tratam”, “Important pentru popor – starea ranitilor”, “Nu-i de-ajuns demisia, sa vina justitia”.

Sursa foto: Euractiv