A venit iarna! Cod galben de vânt și ninsoare în mai multe județe din țară! Video din Poiana Brașov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, mai multe atenţionări cod galben de vânt în cinci judeţe din ţară, unde ninge viscolit în zonele înalte.

Update: Meteorologii au emis, joi, o nouă avertizare de vreme rea valabilă de vineri dimineață, ora 5:00, până duminică la ora 12:00. În intervalul menționat vremea va deveni rece în toată țara, chiar deosebit de rece în estul și sud-estul teritoriului, unde și vântul va avea unele intensificări.

Valorile termice vor fi negative în cursul nopților și al dimineților în majoritatea regiunilor. În zonele montane va ninge și vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe crește, spulberând zăpadă. În regiunile estice, sudice și centrale se vor semnala precipitații slabe, dar sub formă de ninsoare sau lapoviță, mai ales în cursul zilei de vineri, 16 noiembrie și al nopții de vineri spre sâmbătă (16/17 noiembrie).

În București este posibil să ningă slab

Metorologii au emis și o avertizare specială pentru București. Potrivit acesteia, de mâine, ora 8:00, până sâmbătă, ora 8:00, vremea va deveni rece, cerul va fi noros și temporar vor cădea precipitații slabe, sub formă de ploaie, dar trecător, posibil și lapoviță sau fulguială.

Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări, rafale de 45…50 km/h. Temperatura aerului va avea valori mai scăzute decât joi, respectiv o maximă de 4…5 grade și minimă de -2…0 grade. De sâmbătă, ora 8:00, până duminică, ora 8:00, vremea se răcește și mai mult, temperatura maximă fiind de 2…3 grade și minimă în jurul valorii de -2 grade. Cerul va fi noros și trecător vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat.

Știre inițială

 

Potrivit ANM, până la ora 16.00 este cod galben de vânt în judeţele Argeş, Prahova şi Dâmboviţa, iar până la ora 15.00 aceeaşi avertizare este şi în judeţele Suceava şi Neamţ, mai ales în zonele înalte. În aceste judeţe se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 50-70 km/h, care vor spulbera ninsoarea şi vor determina scăderea semnificativă a vizibilităţii.

În judeţul Braşov, 14 autoutilaje aruncă sare pe şosele, iar în Harghita au fost deja răspândite peste 40 de tone de material antiderapant.

Sursa video: facebook