AALBORG – STEAUA, scor 1-0 in grupa J a Ligii Europa

Formatia Steaua a fost invinsa, joi seara, in deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), de echipa daneza Aalborg, intr-un meci din etapa a V-a a grupei J a Ligii Europa. Enevoldsen a inscris unicul gol al partidei, in minutul 72, cu un sut de la opt metri, dupa o centrare de la Risgaard.

Aalborg BK: Larsen – Dalsgaard, Petersen, Thelander, Gorter – Bruhn (Wichmann ’77), Wurtz, Risgaard, Thomsen – Enevoldsen (Jacobsen ’74), Helenius (Augustinussen ’88). Antrenor: Kent Nielsen.

Steaua Bucuresti: Arlauskis – Luchin, Papp, Varela, Filip – Bourceanu (Breeveld ’65), Sanmartean – Ad. Popa, Chipciu, Tanase (Stanciu ’77) – Keseru. Antrenor: Constantin Galca.

Cartonase galbene: Gorter ’53, Risgaard ’65, Petersen ’67, Jacobsen ’82 / Bourceanu ’27, Filip ’60.

Meciul a fost arbitrat de o brigada din Germania, formata din Felix Zwayer (central), Guido Kleve, Markus Haecker (asistenti), Tobias Stieler, Robert Hartmann (aditionali) si Frank Willenborg (rezerva).

Observatori au fost scotianul John Taylor si grecul Georgios Bikas.

In ultima etapa a grupei J, programata la 11 decembrie, la ora 22.05, Steaua va intalni pe teren propriu echipa Dinamo Kiev si Aalborg va juca in deplasare cu Rio Ave.

AALBORG – STEAUA, 1-0 

Min 91: Keseru reia din interiorul careului, cu capul, din plonjon, insa Larsen respinge.

Min 90: Se arata 4 mintue de prelungiri.

Min 89: Ocazie pentru stelisti. Keseru a reluat peste poarta.

Min 87: Schimbare la danezi. Augustinussen il inlocuieste pe Helenius.

Min 81: Cartonas galben pentru Jacobsen. 

Min 78: Risgaard trage din careu, Arlauskis intervine extraordinar.

Min 77: Schimbare la Steaua. Tanase este inlocuit cu Stanciu.

Min 76: Modificare : Schimbare la Aalborg. Iese Bruhn Christensen, intra Wichmann.

Min 75: Tanase a tras puternic din afara careului, foarte aproape de bara.

Min 73: GOL AALBORG! A inscris Enevoldsen printr-un sut din centrul careului, care trece pe langa Arlauskis

Min 62: Faza periculoasa de atac a echipei gazda, finalizata cu un autogol, anulat insa pe motiv de offisde.

Min 59: Cartonas galben pentru Filip, dupa un fault la Würtz

Min 53: Gorter primeste cartonas galben dupa un fault dur la Adi Popa.

Min 52: Ocazie din nou pentru Tanase, care trage din afara careului, insa fara succes.

A inceput repriza a doua

Pauza.

Min 42: Din nou Keseru care trage spre vinclu, insa mingea loveste plasa laterala.

Min 41: Keseru suteaza puternic, insa balonul este deviat in corner

Min 32: Bourceanu nu reuseste sa respinga o minge in propriul careu, mingea ajunge la Christensen, care trage din prima, insa mingea este retinuta de Arlauskis.

Min 27: Bourceanu este avertizat pentru o intrare dura asupra lui Risgaard.

Min 25: Keseru suteaza din afara careului de această dată, însă p, insa prinde portarul celor de la Aalborg.

Min 21:  Keseru suteaza din coltul careului, insa balonul este respins de Larsen. Mingea loveste un coechipier, Steaua beneficiaza de primul ei corner.

Min 17: Bourceanu trage cu efect de la 25 de metri, balonul trece putin peste poarta lui Aalborg

Min. 10: Tanase suteaza de la limita careului, dar mingea l-a lovit pe Papp si a iesit in afara terenului

Min 6: Chipciu incearca sa treaca din preluare pe langa un adversar, este insa deposedat.

Min 1: A inceput meciul

Echipele de start:

Aalborg: Larsen – Dalsgaard, Petersen, Thelander, Gorter – Bruhn, Wurtz, Risgard, Thomsen – Enevoldsen, Helenius
Rezerve: Christensen – Blaabjerg, Augustinussen, Wichmann, Borsting, Jacobsen, Ahlmann

Steaua: Arlauskis – Luchin, Papp, Varela, Filip – Bourceanu, Sînmărtean – Ad. Popa, Chipciu, Tănase – Keşeru
Rezerve: Cojocaru – Rîpă, Stanciu, Toşca, Latovlevici, Breeveld, Vîlceanu

Aalborg BK a fost invinsa, in deplasare, cu scorul de 2-0 (2-0), de formatia FC Midtjylland, intr-un meci derby din etapa a 15-a a campionatului danez. Golurile invingatorilor au fost marcate de Igboun (27) si Urena (40). Antrenorul Kent Nielsen a folosit urmatoarea echipa: Larsen – Petersen, Gorter, Thelander, Enevoldsen – Jacobsen (72 Helenius), Wurtz (75 Augustinussen), Risgaard, Thomsen – A. Christensen (80 Wichmann), Dalsgaard. In urma acestei infrangeri, Aalborg BK a ramas pe locul 5 in clasament, cu 21 de puncte. Echipa antrenata de Kent Nielsen nu va putea conta pe Jakob Ahlmann si Lukas Spalvis, care sunt accidentati.

CITESTE SI: STEAUA-AALBORG 6-0: Campioana din LIGA I are cei mai multi jucatori in echipa etapei din EL. FOTO

Formatia tehnicianului Constantin Galca nu va putea conta pe Łukasz Szukała si Andrei Prepelita, ambii fiind suspendati pentru cumul de cartonase galbene. Au ramas acasa si Gabriel Iancu cu Raul Rusescu, care sunt accidentati, ambii urmand a reveni dupa pauza de iarna. Capitanul Cristi Tanase a fost integralist in meciul cu FC Brasov, dar a avut probleme la tendonul lui Ahile. Echipa medicala da asigurari ca “decarul” va fi apt de joc pentru intalnirea cu danezii. “Tanase se resimte putin si sper sa fie apt cu Aalborg”, a spus Galca. Mijlocasul a mai avut probleme medicale si la echipa nationala, unde s-a accidentat in minutul 58 al meciului cu Irlanda de Nord si a ratat amicalul cu Danemarca.

Accidentarea lui Rusescu si posibila plecare a lui Keserü, care are oferta de la Chievo, ii creeaza probleme mari campioanei Romaniei, care vrea sa aiba ofensiva acoperita pentru retur. Oficialii din Ghencea ii urmaresc deja pe Nelson Bonilla (Viitorul), Toto Tamuz (Petrolul) si mai vechea tinta Jeremy Bokila (Terek Groznii). Raul Rusescu este cel mai bun marcator in acest sezon de Europa League, cu 5 goluri inscrise in 4 etape, urmat fiind de Claudiu Keserü, care a marcat 4 goluri. Steaua Bucuresti are in component sa si pe cel mai bun pasator din competitie, Alexandru Chipciu, care a reusit patru assist-uri.

CITESTE SI: RIO AVE – STEAUA, scor 2-2 in etapa a IV-a a grupei J a Ligii Europa

Aalborg Boldspilklub are doar varianta victoriei in meciul de acasa cu Steaua, pentru a mai spera la calificarea in primavara europeana. Chiar daca au inceput dezustruos in grupa (0-6 cu Steaua), danezii au obtinut doua victorii, cu Rio Ave si Dinamo Kiev, reintrand in cartile pentru locul 2. Echipa antrenata de Kent Nielsen are un parcurs slab in campionat, fiind dupa 15 etape doar pe pozitia 5 in clasament, la 16 puncte de lidera FC Midtjylland. Campionii Danemarcei vor fi foarte motivati in partida de joi, pentru ca doar printr-o victorie pot salva acest final de an.

Steaua Bucuresti a obtinut un egal norocos la Vila do Conde, 2-2 cu Rio Ave si, pentru a depinde doar de ea, ar avea nevoie de un succes la Aalborg. Si un meci egal ar fi bun, cu conditia ca in ultima etapa sa o invinga acasa pe Dinamo Kiev, sau Aab sa nu invinga in Portugalia. Formatia antrenata de Costel Galca este intr-o forma buna, avand 3 victorii consecutive in campionat, unde are 5 puncte avans fata de ocupanta locului 2. Va fi un meci foarte interesant, pentru ca echipa care va reusi sa castige va face un pas important sau decisiv pentru turul urmator. Stelistii au de partea lor experienta mai mare in cupele Europene si un lot mai valoros, insa danezii au demonstrat in partida cu dinamovistii lui Serhiy Rebrov ca daca prind o zi buna pot sa bata pe oricine.

Calcule in vederea calificarii:

Varianta optimista: victorie la Aalborg – Steaua ar pune 4 puncte intre ea si gruparea daneza si ar fi matematic calificata in “16-imile” Europa League. E varianta in care Steaua s-ar putea gandi inclusiv la locul 1. In eventulitatea in care joi, Dinamo Kiev ar castiga cu Rio Ave, clasamentul primelor doua inaintea ultimei runde ar fi: 1. Dinamo Kiev 12 puncte, 2. Steaua 10 puncte. Steaua ar trebui sa castige pe 11 decembrie, acasa cu Dinamo Kiev, pentru a cistiga grupa.

Varianta neutra: remiza la Aalborg – ar mentine suspansul si in ultima runda. Steaua ar ramane la un punct peste danezi si s-ar putea califica daca in ultima etapa ar face acelasi rezultat ca Aalborg. Steaua s-ar putea califica inclusiv daca ar pierde in ultima etapa, acasa cu Dinamo Kiev, cu conditia ca Aalborg sa nu castige in Portugalia.

Varianta pesimista: infrangere la Aalborg – danezii ar trece peste Steaua, cu doua puncte mai mult. Pentru a se califica, Steaua ar fi obligata sa castige in ultima etapa, acasa cu Dinamo Kiev, iar Aalborg sa nu se impuna in Portugalia, cu Rio Ave.

CITESTE SI: STEAUA – AALBORG 6-0 (0-0) / Ros-albastrii reusesc un set la ZERO dupa 45 de minute de emotii 

AALBORG BK – STEAUA BUCURESTI (echipe probabile):

AALBORG BK: Larsen – Dalsgaard, K. E. Petersen, Thelander, Gorter – Wichmann, Würtz, Risgård, Thomsen – A. Jacobsen, Enevoldsen. Antrenor: Kent Nielsen.
Accidentati: Ahlmann, Spalvis
Incerti: Thelander, K. Pedersen, Thrane, P.  Kristensen, Jönsson
Suspendati: –

STEAUA BUCURESTI: Arlauskis – Papp, Luchin, Varela, L. Filip – Bourceanu, Sanmartean – Ad. Popa, Chipciu, Tanase – Keserü. Antrenor: Constantin Galca.
Accidentati: Iancu, Rusescu
Suspendati: Szukała, Prepelita.

STADION: “Nordjyske Arena” (Aalborg)
ARBITRI: Felix Zwayer (Germania); Asistenti: Guido Kleve si Markus Haecker; Aditionali: Tobias Stieler si Robert Hartmann.Rezerva: Frank Willenborg (toti din Germania); Delegat UEFA: John Taylor (Scotia).Observator UEFA pentru arbitri: Georgios Bikas (Grecia).

CLASAMENT GRUPA J:

1

Dinamo Kiev

4

3

0

1

8-4

4

9p

2

STEAUA BUCURESTI

4

2

1

1

11-6

5

7p

3

Aalborg BK

4

2

0

2

4-8

-4

6p

4

Rio Ave FC

4

0

1

3

3-8

-5

1p

ULTIMA ETAPA: STEAUA – Dinamo Kiev, Rio Ave – Aalborg.

Sursa foto: uefa.com