ABATOR CLANDESTIN, descoperit in judetul Bihor

Peste 700 de kilograme de carne si peste 50 de kilograme de organe au fost descoperite de politistii de investigare a fraudelor intr-un ABATOR CLANDESTIN din judetul Bihor, a anuntat vineri Inspectoratul General al Politiei Romane.

Potrivit sursei citate, la data de 17 aprilie, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bihor, impreuna cu inspectori din cadrul DSVSA Bihor au actionat pentru prevenirea si combaterea infractiunilor de natura economica, in conformitate cu planul national de activitati dispus de conducerea Politiei Romane, pentru prevenirea faptelor ilegale premergatoare SARBATORILOR DE PASTI.

Astfel, politistii de investigare a fraudelor alaturi de politistii Postului de Politie Cociuba Mare au identificat, in localitatea bihoreana Petid, un ABATOR CLANDESTIN in care, un barbat de 36 de ani, din localitatea Tinca, este banuit ca ar fi sacrificat animale, respectiv vita si porc, fara a respecta normele legale in vigoare.

Citeste si: Peste 900 de tone de LEGUME FARA ACTE, gasite in doua angrouri din Bucuresti si Afumati

Cel in cauza este banuit ca, ulterior, ar fi comercializat carnea si produsele din carne rezultate in urma sacrificarii, catre diferite persoane fizice si juridice.

In urma verificarilor efectuate in abatorul improvizat, au fost descoperite 735 de kilograme de carcasa de vita si porc, 53,3 kilograme de organe si trei piei de vita, in valoare de aproximativ 7.550 de lei.

Citeste si: Peste 66.000 de MIEI au fost SACRIFICATI in ultimele zece zile

De asemenea, au fost descoperite si ridicate diverse caiete cu evidente, manuale si crotalii apartinand unor animale sacrificate anterior, care atesta efectuarea unor operatiuni comerciale ce nu au fost evidentiate si declarate organelor fiscale.

Intreaga cantitate de produse din carne descoperita a fost confiscata, urmand a fi neutralizata.

Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bihor continua cercetarile in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Sursa foto: alba24.ro