Abdullah Atas, condamnat la zeci de ani de pușcărie! Sultanul veiozelor a omorât un polițist

Abdullah Atas a fost condamnat definitiv, marţi, de judecători la 22 de ani şi 10 luni închisoare pentru omor calificat. Afaceristul turc l-a accidentat intenţionat pe poliţistul Gheorghe Ionescu, decedat ulterior din cauza rănilor.

Din această pedeapsă va fi scăzută perioada în care Abdullah Atas a stat în arest preventiv, respectiv din 3 august 2015 până în prezent, informează agerpres.ro.

Pe latură civilă, Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia instanţei de fond, Tribunalul Bucureşti. Astfel, Abdullah Atas este obligat să plătească 400.000 euro daune morale către trei părţi civile – Cristina Ionescu, Dumitru Ionescu şi Elena Mihai. De asemenea, el va plăti daune materiale de 88.134 lei către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 2 august 2015, în jurul orei 3,30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu şoseaua Pipera, poliţistul Gheorghe Ionescu se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei pentru un control în trafic. Poliţistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească maşina, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu a accelerat şi l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanţă de aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri.

Procurorii susţin că Abdullah Atas a consumat băuturi alcoolice într-un club, iar în momentul în care conducea avea în sânge o îmbibaţie alcoolică teoretică de aproximativ 1,95 – 2,00 g.

Abdullah Atas şi-a continuat deplasarea aproximativ 2,8 km, iar la intersecţia şoseaua Pipera – şoseaua Bucureşti Nord a pierdut controlul autovehiculului şi a părăsit spaţiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuia un imobil. După accident, poliţistul a fost dus la spital şi supus unor intervenţii chirurgicale, însă el a decedat la 21 august 2015.