ABHAZIA: Liderul republicii separatiste denunta o LOVITURA de STAT

ALEKSANDR ANKVAB (foto), presedintele republicii separatiste ABHAZIA, a DENUNTAT miercuri o LOVITURA de STAT, dupa ce mii de manifestanti ai opozitiei au ATACAT sediul presedintiei de la Suhumi, relateaza agentiile de presa ruse.

“Este o tentative armata de LOVITURA de STAT”, a afirmat ALEKSANDR ANKVAB, presedintele republicii care si-a autoproclamat independenta fata de GEORGIA, sustinuta si recunoscuta doar de RUSIA, potrivit agentiei Interfax.

Citeste si: LOVITURA DE STAT in THAILANDA: Liderul juntei militare primeste aprobarea regelui 

“Nu am parasit tara, ma aflu in ABHAZIA”, a mai declarat el, intr-un mesaj la televiziunea locala, potrivit RIA Novosti. “Fortele de ordine respecta ordinele statului si iau toate masurile pentru stabilizarea situatiei”, a mai afirmat presedintele din ABHAZIA.

Mii de persoane au PROTESTAT in noaptea de marti spre miercuri la Suhumi, capitala ABHAZIEI, situata pe coasta Marii Negre, iar in urma manifestatiilor opozitia a preluat controlul asupra presedintiei si l-a obligat pe ALEKSANDR ANKVAB sa cedeze puterea, potrivit Interfax.

Citeste si: LOVITURA de STAT in THAILANDA anuntata in direct la televiziune 

Unul dintre liderii opozitiei, RAUL KHADZHIMBA, a declarat in fata manifestantilor ca un comitet de coordonare “preia conducerea republicii”.

Sursa foto: RFERL.ORG