Abrogarea articolului 276 din Codul Penal privind presiunile la adresa justitiei, atacata la CCR

Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, ca va ataca la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) proiectul de abrogare a articolului 276 din Codul Penal privind presiunile la adresa justitiei. Seful statului a mentionat ca a retrimis proiectul la Parlament, cerand ca articolul 276 din Codul Penal sa nu fie abrogat, insa Legislativul a votat din nou proiectul.

“Din pacate Parlamentul si-a mentinut pozitia, Guvernul a incuviintat abrogarea acestui articol, atac legea asa cum a fost votata de Parlament o atac la CCR. Motivul fundamental este legat de independenta justitiei”, a declarat Basescu.

Citeste si: BASESCU, SUPARAT PE LUKOIL: CER GUVERNULUI SA FIE PREGATIT SA PREIA RAFINARIA DE LA PLOIESTI

Seful statului a tinut sa explice ca va ataca propunerea legislativa de abrogare la CCR in speranta ca va avea castig de cauza si “in numele unei iluzorii libertati de exprimare”. 

“Avem cazuri pe care le traim cu ochii nostri, campaniile furibunde duse de trustul Intact, declaratiile ticaloase ale unora de prin duba, cel putin in acest stadiu, mentinerea acestui articol pentru independenta justitiei este necesara. Atac propunerea legislativa de abrogare la CCR in speranta ca voi avea castig de cauza daca n-am avut la Parlament si la Guvern. In numele unei iluzorii libertati de exprimare”, a adaugat Basescu.

Citeste si: PONTA, DESPRE ATACURILE LUI BASESCU LA MAGISTRATI SI LUKOIL: E CEL MAI GRAV ACT DIN PARTEA UNUI OFICIAL ROMAN IN ULTIMII 20 DE ANI