Absolventii cu MEDII MAXIME la EVALUAREA NATIONALA si BACALAUREAT si-au primit PREMIILE

Absolventii care au obtinut MEDIA ZECE la EVALUAREA NATIONALA sau la BACALAUREAT si-au primit marti, la sediul Ministerului Educatiei Nationale, PREMIILE in bani acordate de Guvern.

Absolventii de clasa a VIII-a au fost recompensati cu cate 2.000 de lei, iar cei de a XII-a, cu cate 3.000 de lei.

La ceremonia de premiere organizata la minister au participat elevii din Bucuresti si Ilfov, care au primit banii la fata locului, dar si cei din restul tarii, prin videoconferinta, acestia fiind premiati la sediile inspectoratelor scolare.

La EVALUAREA NATIONALA, 225 de elevi au obtinut media 10, iar la BACALAUREAT, 108, dintre care doi de la licee cu predare in limba germana din Timisoara.

Citeste si: ABSOLVENTII de clasa a VIII-a si clasa a XII-a care au obtinut media 10 la EVALUAREA NATIONALA si la BACALAUREAT, PREMIATI de Guvern

In fruntea clasamentului dupa numarul mediilor de 10 la EVALUARE NATIONALA se afla judetul Braila (24), urmat de Cluj (20), Iasi (18), Suceava (14) si Bucuresti (13).

La BACALAUREAT, cele mai multe medii maxime au fost obtinute in judetele Iasi (14), Dolj (12), Cluj (10) si Braila (8). In Capitala au fost trei elevi cu media 10 la BACALAUREAT.

Citeste si: REZULTATE BACALAUREAT 2014: MEN a centralizat TOATE NOTELE inainte de constestatii. PROMOVABILITATEA este MAI MARE fata de 2013

Elevii au fost premiati de ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, si de ministrul delegat, Mihnea Costoiu.

Banii au fost alocati printr-o hotarâre de guvern aprobata in 9 iulie.

Anul trecut, Guvernul i-a premiat doar pe cei care au luat 10 la BACALAUREAT.

Sursa foto: edu.ro