Absolventii de la UNATC “I.L. Caragiale” isi prezinta productiile de licenta

Facultatea de Teatru a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” organizeaza la Palatul National al Copiilor, in perioada 18-29 iunie, o noua editie a Galei Absolventilor UNATC.

Astfel, timp de 12 zile, reflectoarele vor sta aprinse, iar in lumina lor vor putea fi vazuti tinerii actori, regizori, papusari, marionetisti, scenografi, coregrafi, teatrologi.

Citeste si: Festivalul filmului studentesc CineMAiubit va avea loc la Cinema Studio din Capitala

Sectia de Actorie va prezenta zece productii, pe textele unor importanti autori din dramaturgia romaneasca si universala: de la Mihail Sebastian la Luigi Pirandello si de la Tudor Musatescu la Neil Simon.

“Veti putea fi martorii inceputului de drum artistic, urmarind colaborarea dintre studentii regizori si absolventii sectiei de scenografie, prin sase montari care surprind crezurile unei generatii curajoase, ce adreseaza intrebari lumii si societatii, in cautarea unui alt fel de teatru. De asemenea, va propunem o intalnire cu exercitiile surprinzatoare ale coregrafilor de maine, precum si o poveste, pentru copii de toate varstele, realizata de studentii sectiei Papusi-Marionete”, afirma reprezentantii institutiei de invatamant superior.

Citeste si: “Usi Deschise”, la UNATC

Festivitatea de deschidere va avea loc in prezenta rectorului Adrian Titieni si a decanului Paul Chiributa, miercuri, la ora 18.00, in Sala “Ion Cojar” de la Palatul National al Copiilor. Cu acest prilej va putea fi vazut spectacolul “6 personaje in cautarea unui autor” dupa Luigi Pirandello coordonat de Mirela Gorea.

Evenimentul este organizat de studentii anului I Master si ai anului I Licenta din Departamentul Studii Teatrale.

Accesul la spectacolele din cadrul Galei Absolventilor UNATC este gratuit.

Sursa foto: facebook.com