ACADEMIA DE TENIS din Complexul “Lia Manoliu” si-a deschis portile

ACADEMIA DE TENIS din Complexul “Lia Manoliu” a fost inaugurata miercuri, in urma finalizarii lucrarilor, au anuntat reprezentantii Primariei Capitalei.

“Astazi deschidem ACADEMIA DE TENIS, la cinci luni dupa inceperea lucrarilor. Academia a fost construita la standarde internationale si dispune de trei tipuri de suprafete de joc. Are sase terenuri de tenis cu gradene care asigura 1152 de locuri, precum si nocturna, plus infrastructura logistica necesara desfasurarii sportului de masa si competitional, in cele mai bune conditii” a declarat la inaugurare primarul general al Capitalei, SORIN OPRESCU.

Citeste si: SORIN OPRESCU: Vom face TOT CE ESTE POSIBIL pentru ca Bucurestiul sa fie o GAZDA BUNA pentru meciurile de la EURO 2020

Amplasata in incinta Complexului Sportiv “Lia Manoliu”, in imediata apropiere a Arenei Nationale, ACADEMIA DE TENIS este construita pe o suprafata de 11.700 metri patrati, fiind formata din sase terenuri de tenis, realizate pe orientarea nord-sud pentru a asigura conditii optime pentru desfasurarea jocului. Terenurile sunt cuplate doua cate doua, au prevazute nocturne si gradene pe laturile lungi. Exista trei tipuri de suprafete de joc, zgura (Conipur Pro Clay), acrilic multistrat cu baza cauciucata (Decoturf) si prefabricat din cauciuc (Sportflex). Suprafetele sunt certificate de International Tennis Federation.

Cele sase grupari de gradene totalizeaza 1.152 locuri, dintre care 23 locuri cu un grad de confort mai ridicat, situate pe primul rand al gradenelor.

Citeste si: Oprescu: ACADEMIA DE TENIS va fi gata peste doua luni. Cum va arata noul complex – FOTO

ACADEMIA DE TENIS include si doua cladiri anexa care adapostesc majoritatea functiunilor care tin de activitatea sportiva. Corpul principal de cladire este impartit in trei zone (terasa acoperita, lobby, receptia si cafeteria) precum si vestiarele cu grupurile sanitare adiacente. Corpul secundar anexa contine grupuri sanitare pentru vizitatori sau sportivi.

ACADEMIA DE TENIS se adreseaza, in principal, elevilor (copiilor) si scolilor sportive care pot incheia cu Municipalitatea protocoale de colaborare. Dupa terminarea cursurilor, ACADEMIA DE TENIS este deschisa publicului larg. In toamna anului viitor se va instala si un balon pentru toate suprafetele de joc, astfel incat Academia sa poata fi functionala pe tot parcursul unui an, chiar si iarna.

Sursa foto: Primaria Municipiului Bucuresti