ACADEMIA INFRACTORILOR: ADRIAN BOTEZ studia carti de psihologie pentru ca JAFURILE sa fie PERFECTE

Ies la iveala date noi despre liderul uneie dintre cel mai de temute grupari infractionale din lume. in afara de “pasiunea” pentru bijuterii scumpe, Adrian Botez, seful “Academiei infractorilor” e pasionat de psihologie, scriu jurnalistii de la Libertatea.

Zile intregi studia tot felul de carti de specialitate pentru ca jafurile sa mearga struna, iar hotii sa nu aiba niciun fel de emotii.

SpargeriIle, demne de filmele de actiune, erau minutios pregatite. Un atac dura 60 de secunde, fiecare participant avea un rol bine stabilit si se actiona dupa metoda celebrei grupari sarbe “Pantera Roz”. Hotii se imparteau in echipe. Foarte bine imbracati, cativa dintre ei intrau in magazinele de lux, lasand impresia ca vor sa cumpere bijuterii. Dupa ce le distrageau atentia vanzatorilor sau ii imobilizau, restul echipei dadea lovitura.

CITESTE SI: CODUL ACADEMIEI INFRACTORILOR: Orice gluma, interzisa. Greselile, platite in aur. Regim de pregatire spartan

Anchetatorii au ramas si ei uimiti de cat sange rece aveau infractorii. Atent selectati si antrenati trei luni de zile, hotii aveau parte si de consiliere psihologica. Liderul lor, Adrian Botez, zis “tata” se ocupa personal de asta.

Inainte de fiecare atac, Botez se retragea cateva zile in lectura si studia carti de psihologie.

Mai mult, el medita ore intregi dupa vechi tehnici orientale pe care le studiase pe internet.

Gruparea actiona dupa un cod foarte bine pus la punct. inainte de a fi acceptati in banda, oamenii lui Botez erau obligati sa semneze un regulament, care continea obligatii si sanctiuni. La acest dosar era atasata si o fotografie si fire de par, pentru ca, in caz de nevoie, sa fie indentificati dupa ADN. Codul infractorilor impus de Botez interzicea folosirea telefoanelor mobile.
Membrii gruparii erau instruiti sa se fereasca de microfoane, de camere de supraveghere si sa-si schimbe hainele in doar 10 secunde, dupa comiterea infractiunii. Oamerii lui Botez erau invatati sa isi pastreze calmul in situatiile limita, sa-si piarda urma in multine, sa schimbe doua – trei taxiuri si se asigure permanet ca nu sunt urmariti.

CITESTE SI: “ACADEMIA INFRACTORILOR ROMANI”, mai profesionista decat gruparea sarba “PANTERA ROZ”

Mai mult, fiecare trebuia sa-si asume riscul de a fi impuscat sau de a ajunge la inchisoare. Cei care nu-si duceau treaba la bun sfarsit se alegeau cu oase rupte, asa cum prevedea contractul.

In academia infractorilor, orice gluma era interzisa, la fel si barfa. Membrii gruparii controlate de Adrian Marin Botez primeau si sfaturi in amor. ”Iubirea dauneaza grav sanatatii si libertatii”, era unul din motto-ul academiei.

Sursa foto www.adevarul.ro