ACADEMIA SPORTULUI si-a deschis portile pentru “SCOALA ALTFEL”

Primaria Capitalei, prin Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret “PROEDUS” a inaugurat luni activitatea in cadrul Academiei de tenis si a terenurilor multifunctionale, reunite sub titulatura “Academia Sportului”, potrivit unui comunicat de presa al municipalitatii. 

Situata in cadrul Complexului Sportiv “Lia Manoliu”, ACADEMIA SPORTULUI pune la dispozitia elevilor care s-au inscris la activitati in cadrul saptamanii “SCOALA ALTFEL – Sa stii mai multe, sa fii mai bun”, sase terenuri de tenis si trei terenuri multifunctionale de fotbal, volei, baschet sau handbal, situate pe terasa parcarii supraterane.

Astfel, in perioada 6-9 aprilie, aproximativ 2.500 de elevi bucuresteni din invatamantul primar, insotiti de aproximativ 100 de cadre didcatice, vor participa la diverse activitati sportive ce includ fotbal, baschet, handbal, volei si tenis de camp, dar si la workshopuri de nutritie si de prim ajutor.

In zilele de luni, marti si joi, programul va fi de la 10.00 la 14.00, iar miercuri, de la 10.00 la 16.00.

Citeste si: ARMATA, o SCOALA ALTFEL

Primaria Capitalei, prin “PROEDUS”, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar, Federatia Sindicatelor din Educatie “Spiru Haret” si Consiliul Municipal al Elevilor, sub egida Parteneriatului Civic pentru Educatie, CIVITAS, mai organizeaza in perioada 6-9 aprilie, in cadrul saptamanii “SCOALA ALTFEL – Sa stii mai multe, sa fii mai bun”, alte opt proiecte extrascolare cu caracter interactiv, educativ si informativ la care vor participa 9.000 de elevi si 600 de profesori coordonatori ce vor insoti elevii in cadrul proiectelor.

Cele opt proiecte includ “Circuitul turistic: Bucurestiul prin ochii tai”, care cuprinde o suita de obiective turistice menite sa familiarizeze elevii Capitalei cu istoria si cultura Bucurestiului, dar si sa cunoasca impactul modernismului asupra prezentului. Circuitul cuprinde vizite la Muzeul National al Satului ”Dimitrie Gusti”, Muzeul Aviatiei, Muzeul National „Regele Ferdinand I”, Gradina Zoologica, Centrul Vechi si National Arena.

De asemenea, printre proiecte se numara concursul cultural-artistic “Festivalul artelor”, care cuprinde sectiuni de teatru, muzica, dans, arta foto-video si arte plastice, iar etapa finala va avea loc in data de 6 aprilie intre orele 10.00 si 18.00 la Palatul National al Copiilor.

Un alt proiect este concursul de cultura generala “Bucurestiul de ieri si de azi” care cuprinde notiuni din istoria Bucurestiului si se adreseaza tuturor unitatilor scolare din invatamantul gimnazial, pentru elevii de clasele V-VIII. In data de 8 aprilie, intre orele 10.00 si 17.00, la Palatul National al Copiilor se va desfasura faza finala unde se va desemna echipajul castigator.

Totodata, in perioada 6-9 aprilie se va desfasura la Palatul National al Copiilor Targul Gradinitelor Bucurestene, care este destinat informarii parintilor despre programele gradinitelor participante si modul de desfasurare a activitatilor acestora. La Targul Gradinitelor Bucurestene participa 100 de  gradinite de stat si gradinite particulare acreditate.

Citeste si: “CARAVANA FILMULUI ROMANESC”, pentru copii din Sectorul 4

Un alt proiect este o conferinta care este destinata elevilor ce fac parte din Consiliul Scolar al Elevilor din fiecare unitate de invatamant inscrisa, parintilor si profesorilor acestora, care are ca tema “Drepturile si obligatiile elevilor”. Evenimentul are loc marti, incepand cu ora 10.00, la Palatul National al Copiilor.

Pe langa acestea, in perioada 6-9 aprilie se va desfasura Festivalul Sportului de Masa, la nivelul unitatilor de invatamant inscrise. In cadrul acestui festival se vor desfasura competitii de mini-stafeta – 25 metri, alergare si sarituri de pe loc in lungime. De asemenea, se vor desfasura si lectii de nutritie si anatomie in incinta unitatilor scolare inscrise, toate acestea fiind destinate elevilor bucuresteni din invatamantul primar.

Tot in cadrul saptamanii “Scoala Alfel” va avea loc, intre 6 si 8 aprlie, si programul “Planteaza, Recicleaza si Creeaza Capitala creste verde”, care este destinat elevilor bucuresteni din invatamantul primar. Unitatile scolare inscrise in acest program vor crea obiecte din material reciclabil ce vor fi expuse si jurizate in data de 9 aprilie in cadrul unui festival ce se va desfasura la Palatul National al Copiilor intre orele 10.00 si 13.00. Scolile castigatoare vor primi material dendrologic ce va fi plantat alaturi de experti in domeniu, in curtea unitatilor de invatamant.

Elevii bucuresteni din invatamantul primar vor putea aprticipa si la programul “Cursuri gratuite: Natatie interactive”. Acesta cuprinde activitati si jocuri interactive si se va desfasura intre 6 si 9 aprilie in intervalul orar 9.30-14.00, la bazinul Liceului Teoretic “Dante Alighieri”.

Tot in aceasta perioada, Primaria Capitalei, prin “PROEDUS”, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, incheie si proiectul “Cursuri gratuite de formare pentru elevii bucuresteni” destinat elevilor inscrisi in clasele V-XII. Acest proiect a reunit si in acest an 10.415 elevi bucuresteni care au avut ocazia de a participa, gratuit, la diverse cursuri extrascolare (cursuri de limba engleza, franceza, germana, spaniola, italiana, chineza, inot si patinaj,  cursuri gratuite de managementul afacerilor, management de proiect si leadership, dezvoltare personala, educatie democratica, televiziune, actorie, dans sportiv si arte martiale). In urma procedurilor de evaluare, o mare parte dintre cursanti vor fi recompensati cu tabere gratuite la mare in vara acestui an.

Sursa foto: romanialibera.ro