Academicianul Thierry de Montbrial s-a intalnit cu tinerii “demnitari” din Sectorul 2

Laureat al Galei Primariei Sectorului 2, „Om intre oameni – Excelenta in civism”, academicianul francez Thierry de Montbrial, a dorit „sa ia pulsul” tinerei generatii din Romania, intalnindu-se, joi, cu un grup de liceeni, membri ai Parlamentului Local al Tinerilor sector 2 si ai Guvernului Tinerilor din sectorul 2.

Reuniunea gazduita de primarul Neculai Ontanu la Primaria Sectorului 2 a avut ca tema „Europa si rolul Romaniei in concertul actual al dezvoltarii internationale”. 

La intalnire au mai fost prezenti acad. Maya Simionescu, acad. Eugen Simion, presedintele Fundatiei Nationale pentru stiinta si Arta, monseniorul Robu, deputatul Iulian Popescu, Caius Traian Dragomir, fost ambasador al Romaniei la Paris.A fost un prilej de a intinde o punte intre generatii, din dorinta incontestabila a tinerilor de a patrunde tainele noilor modele europene.

Intr-o lume aflata in permanenta transformare, aceste modele pot fi repere ale noilor generatii deoarece au capacitatea de a analiza la cel mai inalt nivel solutiile si motivatiile fenomenelor social-economice actuale.

In cuvantul adresat academicianului francez, primarul Neculai Ontanu a declarat: “Va rog sa-mi permiteti sa va urez bun venit in casa noastra, a comunitatii Sectorului 2, si sa va prezint cativa tineri “demnitari”: domnul Constantin Neacsa, prim-ministru al Guvernului Local al Tinerilor Sector 2, domnisoara Daniela Galca, presedinte”.