ACCES GRATUIT la LEGISLATIA ACTUALIZATA, pe site-ul Ministerului Justitiei

Ministrul Justitiei, ROBERT CAZANCIUC, anunta ca ACCESUL la LEGISLATIA ACTUALIZATA va fi GRATUIT, incepand din luna noiembrie, pe un portal de pe site-ul Ministerului Justitiei, in cadrul unui proiect de circa patru milioane de euro, finantat de UE.

Ministrul Justitiei, ROBERT CAZANCIUC, a declarat, miercuri, la Hunedoara, ca romanii vor avea, incepand din luna noiembrie, ACCES GRATUIT la legislatie pe un portal de pe site-ul ministerului pe care-l conduce.

Citeste si: DOSARELE din instante vor putea fi consultate electronic, de ACASA, contra cost

“Suntem printre putinele tari din Uniunea Europeana in care ACCESUL LA LEGISLATIE se face contra cost. «Monitorul Oficial» va ramane pentru cine vrea sa aiba un print, o hartie, si evident va trebui sa platesca, dar el va trebui sa fie accesibil tuturor GRATUIT. E o forma de educare pana la urma, forma prin care noi incercam sa facem legea. (…) Nu putem sa pretindem oamenilor sa cunoasca legea si noi sa le cerem bani pentru acest lucru, mai ales intr-o perioada in care sunt schimbari dese ale legislatiei si atunci e nevoie ca oamenii sa aiba cat mai facil accesul la norme ”, a spus ROBERT CAZANCIUC.

Acesta a adaugat ca in cursul lunii noiembrie va fi facut public portalul – “site in site-ul Ministerul Justitiei” – unde romanii care au cunostinte minime de utilizare a calculatorului vor gasi gratuit intreaga legislatie.

“Este un proiect finantat din fonduri UE, undeva in jur de patru milioane de euro intregul proiect. Practic, ministerul a achizitionat o baza de date constituita pana in prezent si o sa puna intr-o formula usor de utilizat pentru cunostinte minime de utilizare a calculatorului. Va fi un program extrem de simplu in care oamenii vor putea sa caute in norme nu doar sa vada anumite lucruri evolutia lui in timp”, a afirmat ministrul.

Citeste si: DOSARUL ELECTRONIC DE SANATATE al pacientului va fi OBLIGATORIU din iunie

Ministrul Justitiei, ROBERT CAZANCIUC, alaturi de sapte membri ai CSM, s-a aflat, miercuri, la Hunedoara, unde au fost finalizate lucrarile de extindere si modernizare a Judecatoriei Hunedoara, valoarea totala a investitiei fiind de aproximativ un milion de euro.

Sursa foto: legestart.ro