ACCESUL PE PIATA MUNCII pentru persoanele din GRUPURILE VULNERABILE, in atentia specialistilor

Peste 30 de specialisti din mediul de afaceri, din domeniul recrutarii, administratiei publice si serviciilor sociale participa de miercuri, la Sibiu,  la grupul de lucru cu tema “ACCESUL PE PIATA MUNCII pentru persoanele care provin din grupurile vulnerabile. Bariere, Oportunitati, Resurse”, organizat de  Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV), in cadrul proiectului “EUROPA INCLUSIVA – Initiative regionale sustenabile”, a anuntat Primaria Sectorului 6.

Evenimentul are loc la Hotel Class, Sibiu, in perioada 25–27 februarie. Cei prezenti vor avea dezbateri cu privire la barierele si oportunitatile privind integrarea pe piata muncii a persoanelor provenite din grupurile vulnerabile. Concluziile grupului de lucru vor fi incluse intr-un ghid privind incluziunea sociala. Intalnirea este importanta avand in vedere faptul ca la eveniment vor participa angajatori si persoane din domeniul recrutarii, potrivit sursei citate.

Citeste si: STUDIU: PERSOANELE CU DIZABILITATI si ROMII, categoriile sociale cele mai DISCRIMINATE LA ANGAJARE

In functie de aptitudini si de preferintele exprimate, participantii la grupul de lucru vor putea urma cursuri de mediator social, formator, specialist evaluare vocationala si evaluator competente profesionale.

Pana la finalul proiectului, 240 de angajati vor participa la cursuri de formare, in vederea dezvoltarii competentelor profesionale, identificarii unor metode eficiente de lucru cu persoanele vulnerabile, dar si a oportunitatilor de ocupare a acestora. Cursurile au o componenta teoretica si una practica si sunt acreditate de Autoritatea Nationala pentru Calificari. Pana in prezent, s-au specializat in domeniu 41 angajati din servicii sociale publice si private.

Proiectul “EUROPA INCLUSIVA – Initiative regionale sustenabile” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013 si are o valoare totala de 9.266.308 lei, din care 796.902 lei reprezinta contributia MMFPSPV si a partenerilor sai: Asociatia Institutul pentru Politici Sociale, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Asociatia Centrul de Resurse si Formare in Profesiuni Sociale PRO VOCATIE si Fundatia Sfanta Macrina – Ajutor si Recuperare Medico-Sociala pentru Copiii in Dificultate (ARMS).

Citeste si: CURSURI DE CALIFICARE PROFESIONALA in beneficiul grupurilor vulnerabile

Acesta se deruleaza timp de 18 luni si are ca obiectiv general cresterea oportunitatilor de integrare pe piata muncii a 400 de persoane de etnie roma, 250 de persoane cu dizabilitati, 50 de tineri peste 18 ani care parasesc sistemul de protectie al statului si alte 300 de persoane aflate in detentie, in total 1.000 de persoane cu nivel redus de studii din regiunile Bucuresti–Ilfov, Vest, Sud–Muntenia.

In plus, aproximativ 360 de copii participa la activitati de petrecere a timpului liber sau scolare, dupa caz, sau de dezvoltare a abilitatilor de viata. In acest fel, 300 de femei apartinand unor grupuri vulnerabile beneficiaza, pe parcursul programului, de suport in vederea integrarii socio-profesionale.

Sursa foto: ddbra.ro