ACCIDENT ALBA: 12 COPII maghiari si un adult au fost RANITI dupa ciocnirea a doua AUTOCARE

Doisprezece copii din Ungaria si un adult au fost raniti, miercuri seara, intr-un accident in lant petrecut la intrarea in municipiul Alba Iulia, dupa ce doua autocare in care se aflau acestia s-au ciocnit, lovind si doua autoturisme.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Alba, Luminita Prodan, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax ca soferul unui autocar nu a pastrat distanta in mers fata de un alt autocar, care circula in fata sa.

La un moment dat, la intrarea in Alba Iulia dinspre Sebes, autocarul din fata a franat, iar cel din spate l-a lovit, proiectandu-l in doua autoturisme care circulau in fata celor doua autocare.

Ea a adaugat ca, in urma impactului, mai multi copii aflati in cele doua autocare au suferit traumatisme la fata si la membre, insa niciuna dintre victime nu este in stare grava.

Citeste si: Doi consilieri de la FISCUL din Constanta, RETINUTI de DNA pentru luare de SPAGA 

Luminita Prodan a spus ca un autocar este inmatriculat in Romania, iar cel de-al doilea implicat in accident este inmatriculat in Ungaria si ambele transportau copii ungari, cu varste cuprinse intre 11 si 13 ani, care mergeau intr-o excursie in zona Aiudului.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat corespondentului Mediafax ca la locul accidentului au fost mobilizate mai multe ambulante SMURD, care au intervenit pentru a prelua ranitii, in total fiind vorba de 13 victime, respectiv un adult si 12 copii.

Alina Marescu a spus ca ranitii nu sunt in stare grava si au fost transportati la Spitalul Judetean Alba pentru a primi ingrijiri medicale si pentru a fi supusi unor investigatii medicale de specialitate.

Citeste si: Un BAIAT in varsta de 15 ani a fost LOVIT de o masina in cartierul Colentina din Capitala 

La ora transmiterii acestei stiri, circulatia pe DN 1 este oprita temporar, pana cand politistii vor face cercetarea la locul accidentului, iar zona si autovehiculele implicate sunt supravegheate de jandarmi astfel incat trecatorii sa nu intre in arealul in care ar putea deteriora probele.

Sursa foto: realitatea.net