Accident Apuseni: 50 de persoane audiate de procurorii din parchetele militare

ICCJ

Un numar de 50 de persoane au fost audiate de procurori din parchetele militare in dosarul accidentului aviatic din Apuseni, tragedie in urma careia doua persoane au murit si alte cinci au fost ranite. Printre persoanele audiate se numara controlori de trafic aerian, angajati de la Scoala Superioara de Aviatie, precum si persoane din MApN si MAI, precum si martori, victime ale accidentului sau persoane care au avut directa legatura cu echipele care trebuiau sa coordoneze cautarile. 

Parchetului de pe langa Inalta Curte precizeaza, intr-un comunicat transmis Mondo News, ca s-au adunat date si probe de la sistemul unic pentru apeluri de urgenta 112 care sa arate cum s-a facut coordonarea de catre institutiile statului. Audierile s-au desfasurat concomitent atat la Bucuresti, cat si pe raza judetelor Alba, Cluj, Mures si Bihor.

“In continuarea cercetarilor privind accidentul aviatic produs la data de 20 ianuarie 2014, in Muntii Apuseni, echipa de procurori a Sectiei parchetelor militare, desemnata cu efectuarea actelor de urmarire penala in cauza, a procedat, in perioada 20 februarie – 05 martie, la audierea in calitate de martori a unui numar de 50 de persoane, reprezentand persoane vatamate si parti civile, controlori de trafic aerian, persoane din cadrul Scolii Superioare de Aviatie Civila, persoane din cadrul MAI si MApN si din alte institutii”, se precizeaza in documentul transmis de Parchet.

Citeste si: Inca o victima a accidentului din Apuseni

Astfel, s-au desfasurat concomitent audieri, atat la Bucuresti, cat si pe raza judetelor Alba, Cluj, Mures si Bihor. A fost finalizata, de asemenea, activitatea de intocmire a proceselor-verbale de redare privind comunicarile realizate prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta „112”.

S-au solicitat si primit documente, inscrisuri de la institutii implicate in operatiunile de localizare, cautare si salvare a echipajului si a persoanelor aflate la bordul aeronavei.

“In vederea lamuririi cauzei sub toate aspectele, si in perioada urmatoare va continua audierea persoanelor care pot furniza informatii utile si pertinente”, se mai arata in documentul remis de Parchetul ICCJ.