ACCIDENT APUSENI: ADRIAN IOVAN NU se afla la mansa AVIONULUI

Situatie incredibila in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni. Potrivit unor informatii preliminarii din ancheta, la mansa avionului nu se afla Adrian Iovan, ci copilotul Razvan Petrescu, informeaza Romania TV.

Adrian Ionvan si tanarul Razvan Petrescu au facut schimb de locuri in momentul in care avionul era in aer, se arata in rezultatele preliminiarii ale anchetei, potrivit sursei citate. Astfel, daca procurorii vor stabili ca de vina a fost o eroare umana, cel care va raspunde in fata legii va fi copilotul Petrescu.

Potrivit unor surse judiciare, copilotul le-ar fi declarat procurorilor ca, dupa prabusire, el si ceilalti pasageri au incercat sa il mute pe Adrian Iovan pe locul din stanga, unde se aflase Razvan Petrescu. Totodata, schimbul de mansa ar fost facut fara ca turnul de control al ROMATSA sa fie anuntat si fara ca acest lucru sa fie trecut in fisa de lucru.

Citeste si: ACCIDENT APUSENI: Mircea Olaru, seful Jandarmeriei Romane, audiat la Parchetul General 

Procurorii militari au audiat, pana acum, 50 de persoane in cazul accidentului aviatic. Totodata, procurorii din cadrul Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia au inceput urmarirea penala pentru incalcarea de catre personalul aeronautic civil a indatoririlor de serviciu sau neindeplinirea lor si vatamare corporala din culpa.

Pe 20 ianuarie 2014, Adrian Iovan si studenta Aura Ion si-au pierdut viata dupa ce avionul de mici dimensiuni de tip BN2, la bordul caruia se afla un echipaj medical, s-a prabusit intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.

Sursa foto: evenimente-banatene.ro