ACCIDENT APUSENI: Procurorii cer expertiza IML in cazul Iovan

ACCIDENT AVIATIC APUSENI, TRAGEDIE AERIANA APUSENI, MUNTII APUSENI, COPILOT RAZVAN PETRESCU, RAPORT FINAL, COMISIE INVESTIGATII, CIAS, CONSTATARI, CAUZE, RECOMANDARI, RAPORT OFICIAL, PILOT ADRIAN IOVAN, DECIZII ERONATE, AURELIA ION, ACCIDENT MEDICI APUSENI, ECHIPE DE SALVATORII, CONCLUZII OFICIALE, GIVRAJ SEVER, ALTITUDINE NECORESPUNZATOARE

Au aparut noi informatii in dosarul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, in care si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion. Procurorii au primit documentele de la CSAT si cer expertiza Institutului de Medicina Legala Cluj in cazul lui Adrian Iovan.

Procurorii militari au cerut de la CSAT documentele prezentate in sedinta din 2 februarie si au primit deja primele inregistrari video ale aeronavei inainte de decolare. Toate aceste date au fost analizate de expertii Parchetului Militar.

Totodata, procurorii au nevoie de raportul de expertiza IML in cazul Adrian Iovan pentru a afla care a fost cauza decesului si daca pilotul ar fi putut avea alte boli care sa-l fi determinat sa greseasca in pilotarea avionului.

De precizat ca anchetatorii merg pe doua variante: eroare umana si defectiune tehnica.

Parintii Aurei Ion, declaratii impresionante la audieri

Procurorii au analizat si raportul preliminar oferit de expertii de la Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviaţiei Civile (CIAS), insa finalul acestui raport va veni peste un an, acesta fiind termenul legal.

Sunt audiati in continuare martorii. Parintii Aurei Ion si sora ei vor fi in continuare audiati sau reaudiati, impreuna cu persoanele care au legatura cu ancheta.

In acest dosar, procurorii Parchetului Militar au dispus pe 11 februarie inceperea urmaririi penale cu privire la comiterea infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si neglijenta in serviciu.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten – Norman Islander (BN 2) cu sapte persoane la bord s-a prabusit intr-o zona impadurita din Apuseni, in zona Varfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

In avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul si o echipa de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni si de la Spitalul Elias. Medicii erau transportati la Oradea, unde urmau sa participe la o operatie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan si Aura Ion, ofiter-student, anul V la Institutul Medico-Militar, si-au pierdut viata in urma accidentului aviatic.