ACCIDENT pe AUTOSTRADA SOARELUI, SOLDAT CU 4 MORTI si cel putin 50 de RANITI

Trei persoane au murit si peste 50 sunt ranite, unele usor altele mai grav, in urma unui accident in lant care s-a produs sambata dimineata pe autostrada A2 Bucuresti -Constanta, informeaza televiziunile de stiri. Cel putin o victima este in stare critica.

UPDATE 4: Politia Rutiera: 20 de soferi implicati in carambol sunt audiati/ Masinile vor fi expertizate tehnic luni

Aproximativ 20 de conducatori auto implicati in carambolul de pe Autostrada Soarelui sunt audiati la aceasta ora la Biroul Politiei A2, iar inspectia tehnica a masinilor implicate in accidentul in lant va fi facuta luni, potrivit Politiei Rutiere.

“La acest moment, la sediul Biroului de Politie A2 sunt in desfasurare audieri, aproximativ 20 de conducatori auto care nu au fost internati, care nu au suferit vatamari sunt in acest moment audiati pentru incercarea stabilirii cauzelor producerii acestui eveniment. Binenteles ca audierile nu sunt suficiente, se vor face inspectii tehnice la autovehicule, se vor face probabil expertize, in functie de ce dispune procurorul care coordoneaza activitatea. Oamenii isi vor putea ridica masinile pentru a le repara probabil dupa inspectia tehnica, care a fost organizata pentru ziua de luni”, a declarat George Grigore, director adjunct al Directiei Rutiere, citat de Mediafax.

“Principalele cauze de producere a acestui eveniment nedorit sunt viteza neadaptata conditiilor meteo rutiere, respectiv ceata cu vizibilitate pe alocuri sub 20 de metri, si nepastrarea distantei in mers fata de autovehiculul din fata”, a mai declarat George Grigore.

UPDATE 3: Bilantul persoanelor decedate in accidentul rutier produs pe autostrada A2 a ajuns la 4, a anuntat sambata seara comisar-sef de politie George Grigore, director adjunct la Directia Rutiera din cadrul Politiei Romane. “Ca urmare a acestui accident (…), patru persoane (…) au decedat, cea de a patra (…), acum cateva momente, la spital”, a precizat comisar-sef George Grigore, potrivit Agerpres.

El a reamintit ca in accidentul de pe A2 au fost aproximativ 60 de victime, dintre care doar circa 40 au fost duse la unitatile spitalicesti pentru acordarea ingrijirilor medicale.

UPDATE 2: 11 raniti in carambolul produs pe Autostrada Soarelui au fost transportati, pana la momentul transmiterii stirii, la Spitalul Floreasca din Capitala, patru victime au ajuns la Spitalul Pantelimon, iar alte cinci, la Spitalul Bagdasar-Arseni, au declarat reprezentanti ai spitalelor pentru Mediafax. Potrivit postului de televiziune Digi24, doi copii raniti in accident au fost transportati la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Reprezentanti ai spitalelor Pantelimon si Bagdasar-Arseni au declarat, pentru agentia de presa citata, ca 11 raniti in carambolul produs pe Autostrada Soarelui au fost transportati, pana la momentul transmiterii stirii, la Spitalul Floreasca din Capitala, patru victime au ajuns la Spitalul Pantelimon, iar alte cinci primesc ingrijiri la Spitalul Bagdasar-Arseni.

UPDATE 1: Comisarul-sef George Grigore, directorul adjunct al Directiei Rutiere din Politia Romana, spune ca accidentul in lant produs sambata dimineata este cel mai grav eveniment rutier produs de la deschiderea Autostrazii Soarelui. “In acest accident au fost implicate 29 de vehicule. Din primele cercetari a rezultat faptul ca cauza principala pentru care s-a produs accidentul este neadaptarea vitezei la conditiile meteo rutiere. O ceata foarte densa, cu o vizibilitate sub 20 de metri”, spune comisarul-sef George Grigore, director adjunct al Directiei Rutiere din Politia Romana, citat de News.ro.

“A mai fost un accident in lant in 2006, acel vestit accident care s-a produs din cauza fumului care era pe autostrada in urma incendierii miristilor dar atunci a fost o persoana decedata si aproximativ 30 de persoane ranite. Intr-adevar, numarul autovehiculelor atunci a fost mult mai mare, aproximativ 60 de masini implicate”, a mai spus George Grigore.

STIRE INTIALA

Accidentul s-a produs pe sensul Bucuresti – Constanta, la kilometrul 67, in zona Lehliu Gara. Au fost implicate circa 29 de masini, printre care si 2 microbuze. Televiziunile de stiri vorbesc despre un sofer care ar fi iesit dintr-o parcare si ar fi generat ciocnirile in lant in conditiile in care pe A2 era ceata densa iar soferii nu ar fi adaptat viteza la conditiile de trafic, informeaza Hotnews.ro

La spitalul de la Lehliu Gara se afla o echipa de la Spitalul Floreasca care s-a deplasat la spital dupa ce a terminat interventia la locul accidentului, a precizat secretarul de stat in MAI. “Evacuarea victimelor de la locul accidentului s-a incheiat. Cel putin 3 dintre pacientii dusi la Spitalul din Lehliu Gara, unitatea cea mai apropiata de locul accidentului si unde au fost duse numeroase victime, vor fi transferati la Bucuresti”, a declarat RAED ARAFAT. 

Circulatie este blocata pe A2, la kilometrul 67, din cauza unui accident rutier, pe sensul catre Constanta. Traficul este deviat de la km 64 al autostrazii pe DN3A Lehliu Gara- Drajna.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: adevarul