ACCIDENT AVIATIC APUSENI: Copilotul RAZVAN PETRESCU: I-am sugerat lui IOVAN abandonarea misiunii!

RAZVAN PETRESCU, copilotul AVIONULUI PRABUSIT in Muntii Apuseni a precizat, luni, ca datele din RAPORTUL FINAL sunt “corecte, concludente si sunt facute pe baza interogarii a mai multor martori”.

“Eu am fost cel insarcinat cu pilotarea efectiva”, a declarat RAZVAN PETRESCU. “La aceasta aeronava e comanda dublata si comandantul e delegat de catre institutie sa efectueze o comanda si un copilor”, a explicat copilotul. RAZVAN PETRESCU a declarat ca i-a sugerat lui ADRIAN IOVAN sa aterizeze pe Sibiu, sa abandoneze misiunea, dar a fost refuzat, “nu pot sa stiu de ce”.

Intrebat de ce aeronava a avut o greutate peste cea admisa, RAZVAN PETRESCU a raspuns ca nu s-a ocupat el de acest lucru, ci briefingul a fost in sarcina comandantului, el a “efectuat procedurile si actele pentru indeplinirea misiunii”. “Un copilot nu e in masura sa il traga la raspundere pe comandant. Eu nu am facut briefingul cu pasagerii. Eu m-am ocupat de verificarea aeronavei inainte de zbor”, a subliniat copilotul RAZVAN PETRESCU.

CITESTE SI: TRAGEDIA DIN APUSENI: CIAS A PREZENTAT RAPORTUL FINAL: AERONAVA S-A CONFRUNTAT CU UN GIVRAJ SEVER LA NIVELUL CARBURATOARELOR. UPDATE

RAZVAN PETRESCU a declarat ca in timpul misiunii se ocupa cu pilotarea avionului, iar ADRIAN IOVAN se ocupa de degivrarea carburatoarelor – “nu au fost multe discutii intre mine si domnul ADRIAN IOVAN”.

COPILOTUL a sustinut ca a stiut ca urmeaza momentul prabusirii “inca din momentul in care motoareleni s-au oprit.Nu e confortabil sa stii ca motoarele nu te mai ajuta. E destul de dificil sa pilotezi cu o tractiune oarecum micsorata”.

RAZVAN PETRESCU  nu considera ca “e un vinovat negru pe alb”, ci poate ca ADRIAN IOVAN, “prin natura misiunii, dorinta de a salva o viata, a supraevaluat putin aeronava” – “Nu poti sa afirmi ca ADRIAN IOVAN e direct vinovat de asa ceva”.

Sursa foto: gandul