Mircea Geoana cere o analiza serioasa in CSAT in cazul accidentului aviatic din Apuseni

A inceput procedura de inregistrate a marcii Partidul Social Democrat Independent, partidul lui Mircea Geoana

Senatorul PSD Mircea Geoana a cerut, la RFI, “o analiza extrem de serioasa, inclusiv in CSAT”, pentru a vedea daca interventia dupa accidentul din Apuseni “nu reprezinta cumva si un simptom de harababura in sistemul nostru statal si in sistemul nostru de siguranta nationala”.

Mircea Geoana se fereste sa spuna cine ar trebui demis, dupa accidentul de avion din Apuseni, soldat cu doi morti si cinci raniti: “E problema liderilor politici si a primului-ministru sa decida responsabilitati si masuri de responsabilizare politica. Ceea ce spun eu este ca traim un moment, acel tip de moment emotional si simbolic, care daca este tratat bine, poate sa faca enorm de mult bine unei guvernari. Daca este tratat gresit, poate sa o defineasca de o maniera negativa”.

Senatorul PSD declara ca “trebuie taiat in carne vie, indiferent unde duce lantul”.  “Ca masura, intr-un astfel de moment, nu exista alta varianta decat taiat in carne vie, facut o analiza extrem de serioasa, inclusiv la nivel de CSAT, daca nu cumva acest tragic incident nu reprezinta cumva si un simptom de harababura in sistemul nostru statal si in sistemul nostru de siguranta nationala. Sper ca nu. Dar o analiza serioasa, si nu pe hartie, ci pe practica, care sa ne convinga pe toti si sa remedieze eventuale vulnerabilitati ale sistemului nostru de siguranta nationala trebuie facut neintârziat”, considera Geoana.

“Daca la un incident relativ redus ca scara, dramatic prin simbolistica sa, dar redus ca scara, bâlbâim atâtea ore ca sa depistam niste oameni si un aparat de zbor, ce s-ar intampla in cazul unui cataclism sau unei probleme severe de siguranta nationala? Acest tip de problema (…) trebuie tratat cu asprime, cu celeritate si cu foarte multa fermitate. Nu exista altfel de solutii, tergiversare, solutii la jumatate de viteza, nu sunt suficiente nici politic si public, dar nici institutional si structural din punct de vedere al functionalitatii statului român”, spune Mircea Geoana.