ACCIDENT AVIATIC IN FRANTA: Autoritatile franceze au anuntat din ce TARI provin VICTIMELE

VICTIMELE prabusirii in Alpii Francezi a avionului Airbus A320 al companiei low-cost Germanwings sunt din 15 tari, au anuntat miercuri autoritatile franceze, potrivit Agerpres, care citeaza AFP.

Avionul Airbus A320 decolase marti dimineata de pe aeroportul El Prat din Barcelona avand la bord 144 de pasageri si sase membri ai echipajului, destinatia fiind Dusseldorf. Dintre cele 150 de persoane decedate in urma prabusirii avionului, sunt cel putin 72 de germani — potrivit companiei Germanwings.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC IN FRANTA: VASTA OPERATIUNE pentru recuperarea CADAVRELOR si a RESTURILOR aeronavei

”Pana in prezent am identificat 49 de victime spaniole”, a declarat Francisco Martinez, secretar de stat pentru securitate in guvernul spaniol.

Intr-o intalnire cu ziaristii, seful diplomatiei franceze Laurent Fabius a spus ca ”principalele nationalitati ale victimelor sunt germana si spaniola”. ”Exista nationalitati confirmate, respectiv argentiniana, australiana, belgiana, britanica, columbiana, daneza, israeliana, japoneza, marocana, mexicana si olandeza”, a precizat Fabius.

La randul sau, premierul francez Manuel Valls a evocat printre victime si ”un american”.

”Inca nu exista o lista definitiva, dar acest lucru are legatura cu procedurile companiilor aeriene. In mod normal, cel care trebuie sa dea aceste informatii este statul din care pleaca avionul companiei aeriene, in acest caz Spania, insa trebuie facute si verificari”, a explicat Fabius.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC in FRANTA: Autoritatile au SUSPENDAT cautarile victimelor. MERKEL, HOLLANDE si RAJOY vor vizita zona prabusirii

”Companiei Lufthansa si autoritatilor spaniole le revine responsabilitatea de a furniza toate aceste date, sper cat mai rapid posibil”, a afirmat la randul sau Manuel Valls.

Dupa ce a traversat zone cu turbulente deasupra Marii Mediterane, avionul a intrat in spatiul aerian francez, unde conditiile meteo erau optime. Deasupra Alpilor Francezi, aparatul a intrat intr-o coborare abrupta ce a durat aproximativ opt minute, iar cand a ajuns la o altitudine de circa 2.000 de metri a disparut de pe radare la ora locala 10.53 (09.53 GMT), moment in care controlorul de trafic aerian a declarat stare de urgenta.

Sursa foto: 20minutes.fr