ACCIDENT AVIATIC SIBIU: CEREMONIAL pentru MILITARII DECEDATI. KLAUS IOHANNIS participa la solemnitati

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a anuntat ca duminica, la ora 14.00, la Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu” din Sibiu va avea loc un CEREMONIAL pentru cei opt MILITARI DECEDATI in ACCIDENTUL AVIATIC de la Malancrav.

UPDATE 15.16: Cinci din cei opt militari decedati vineri intr-un accidentul aviatic din judetul Sibiu vor fi transportati, duminica, cu un avion militar la unitatea din Campia Turzii, alti trei urmand sa fie dusi in localitatile de unde proveneau, in judetele Arges, Alba si Olt, potrivit reprezentantilor Ministerului Apararii Nationale.

UPDATE 14.05: La Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu” aa incaput la ora 14.00 ceremonia dedicata militarilor care au decedat in accidentul aviatic de vineri. La ceremonie a sosit si presedintele ales KLAUS IOHANNIS, care a aprins o lumanare si a transmis condoleante familiilor si prietenilor celor trecuti in nefiinta. La ceremonie participa si ministrul Apararii Nationale, MIRCEA DUSA, precum si familiile si prietenii victimelor. Sicriele cu trupurile celor opt militari decedati au fost aduse duminica de la morga din Sibiu pe platoul Academiei Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu”.

Cei opt militari care si-au pierdut viata in accidentul aviatic de vineri, 21 noiembrie, sunt comandorul Artur-Grigore Palfi, 46 ani, casatorit, un copil, capitanul medic Rares-Cosmin Moldovan, 34 ani, casatorit, un copil, capitanul Razvan-Aurel Moldovan, 29 ani, casatorit, sublocotenentul Andrei-Catalin Apostol, 25 ani, necasatorit, maistrul militar cls. I Paul Badescu, 41 ani, necasatorit, maistrul militar cls. II Dorin Fodor, 43 ani, casatorit, doi copii, maistrul militar cls. III Vasile-Marian Gadalean, 33 ani, necasatorit, un copil, si maistrul militar cls. III Constantin-Dorin Filip, 30 ani, necasatorit.

“M-am intalnit cu membrii familiilor. Le-am transmis condoleante si probabil maine (duminica – n.r.), dupa ce vor fi gata toate formalitatile legale, in jurul orei 14.00, aici, la Academia Fortelor Terestre vom organiza CEREMONIALUL MILITAR si religios. Dupa care vor pleca cu mijloacele de transport spre Arges, spre Olt, spre Alba, spre Campia Turzii cu C130 si cu familiile vom stabili si data cand vor avea loc, in localitatile unde familiile doresc, inmormantarile”, a declarat ministrul Apararii la Sibiu.

Acesta le-a multumit si celor doi salvatori ai militarilor care au supravietuit accidentului, daruindu-le din partea ministerului cate un binoclu militar.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC SIBIU: EPAVA elicopterului prabusit a fost RIDICATA si dusa la Campia Turzii

“I-am invitat astazi aici pe cei doi baieti care erau la fata locului atunci cand s-a produs aceasta catastrofa si am dorit sa le multumesc pentru spiritul lor umanitar si curaj. I-au salvat pe cei doi militari pe care ulterior i-am transportat la Targu Mures, la Bucuresti. Si pentru ceea ce au facut le-am multumit si le-am dat si cate o amintire de la Ministerul Apararii”, a precizat ministrul MIRCEA DUSA.

Intrebat de jurnalisti in ce stadiu se afla ancheta privind elicopterul militar prabusit, ministrul Apararii Nationale a raspuns: “Este un moment foarte trist si inca o data m-as rezuma la faptul ca am dorit sa ma intalnesc cu familiile si sa le transmit condoleante si cu cei doi baieti sa le multumesc pentru spiritul lor umanitar.”

La Academia Trupelor Terestre “Nicolae Balcescu” din Sibiu sunt prezente familiile celor opt MILITARI DECEDATI in accidentul de vineri. In prezent, trupurile celor opt militari se afla la morga Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC SIBIU: Procurorii au dispus efectuarea de ANALIZE ADN pentru INDENTIFICAREA mai multor CADAVRE

Opt militari si-au pierdut viata si alti doi au fost raniti in urma prabusirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, in jurul orei 10,40, pe raza localitatii Malancrav, judetul Sibiu.

Elicopterul, de la Baza 71 Aeriana de la Campia Turzii, se afla in misiune, urmand sa participe la un exercitiu in Poligonul Cincu.