ACCIDENT AVIATIC SIBIU: Sicriul cu trupul capitan-comandorului Corneliu-Gabriel Titiana a fost dus la Cluj-Napoca

O CEREMONIE MILITARA si RELIGIOASA oficiata in memoria capitan-comandorului Corneliu-Gabriel Titiana are loc marti, de la ora 13.00, la Baza 90 Transport Aerian, a anuntat Ministerul Apararii Nationale.

UPDATE 16.22: Sicriul cu trupul neinsufletit al pilotului Corneliu-Gabriel Titiana, decedat, luni, la Spitalul de Arsi din Bucuresti in urma ACCIDENTULUI AVIATIC din judetul SIBIU, a fost adus, marti, la Baza 71 Aeriana Campia Turzii, cu un avion militar, iar dupa CEREMONIA MILITARA si RELIGIOASA a fost predat familiei.

Sicriul, acoperit cu tricolorul Romaniei, a fost scos din avion si depus pe o masa acoperita cu panza neagra pe pista aerodromului militar de la Baza 71 Aeriana Cimpia Turzii, iar o garda militara a dat onorul, potrivit Mediafax. La ceremonie au fost prezenti membri ai familiei si militari ai Bazei 71 Aeriana Campia Turzii, dar si generalul maior Laurian Anastasof, seful Statului Major al Fortelor Aeriene.

Dupa ceremonia militara si religioasa, sicriul a fost urcat intr-un camion militar, cu care a fost transportat la Cluj-Napoca. Inmormantarea lui Corneliu-Gabriel Titiana va avea loc, joi, la Cimitirul Militar din Cluj-Napoca.

Totodata, marti, de la ora 8.30, in toate unitatile militare din tara si in cele dislocate in afara teritoriului national au fost organizate CEREMONII MILITARE si RELIGIOASE de comemorare a capitan-comandorului Corneliu-Gabriel Titiana.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC SIBIU: Pilotul ranit a MURIT in spital

Capitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, unul dintre cei doi militari raniti in urma ACCIDENTULUI AVIATIC produs la sfarsitul lunii noiembrie in judetul SIBIU, a decedat luni, in jurul orei 12.30, la Spitalul Clinic de Urgenta, Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri Bucuresti.

Militarul, aflat in stare grava dupa prabusirea elicopterului, a fost operat de mai multe ori, prognosticul starii sale de sanatate fiind insa in permanenta rezervat.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC SIBIU: PILOTUL RANIT a fost supus unei NOI OPERATII

Capitan-comandorul Titiana, in varsta de 46 de ani, era casatorit si avea doi copii. Era pilot instructor clasa I pe aeronava IAR 330, indeplinea functia de comandant patrula la Escadrila 713 Elicoptere din Baza 71 Aeriana si avea la activ 1.300 de ore de zbor.

Sursa foto: mapn.ro