ACCIDENT AVIATIC SIBIU: O TROITA a fost ridicata la locul in care si-au PIERDUT VIATA opt militari

O TROITA a fost ridicata la locul ACCIDENTULUI AVIATIC de la Stejaris, judetul Sibiu, de catre reprezentanti ai Primariei, la ceremonia de sfintire asistand membri ai familiilor celor opt militari care si-au PIERDUT VIATA dupa prabusirea elicopterului, sateni si oficialitati locale.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de reprezentantii Prefecturii Sibiu, cu o zi in urma in satul Stejaris, comuna Iacobeni, a avut loc o slujba de pomenire a militarilor morti in ACCIDENTUL AVIATIC produs la sfarsitul lunii noiembrie.

Prin aceasta slujba a fost sfintita o TROITA ridicata pe locul accidentului de catre Primaria Iacobeni.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC SIBIU: MIRCEA DUSA i-a vizitat pe cei doi MILITARI RANITI

Primarul comunei Iaconeni, Ioan Cori, a declarat ca decizia de a ridica TROITA a fost luata de Consiliul Local, care a alocat banii necesari.

“Am fost foarte impresionat de aceasta tragedie si am decis in Consiliul Local sa alocam fonduri pentru aceasta TROITA. Au lucrat cinci oameni dintre angajatii Primariei si ai scolii”, a spus Ioan Cori, citat de Mediafax.

La eveniment au participat membri ai familiilor militarilor morti, sateni, dar si oficialitati locale, iar slujba de pomenire a fost oficiata de un sobor de preoti condusi de IPS Laurentiu Streza, mitropolitul Ardealului.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC SIBIU: Procurorii au inceput URMARIREA PENALA pentru UCIDERE din CULPA

Un elicopter militar al Bazei Aeriene 71 Campia Turzii s-a prabusit, in 21 noiembrie, in apropierea satului sibian Stejaris, intr-o zona impadurita.

In urma accidentului, opt militari din aparatul de zbor au murit, iar alti doi au fost raniti, fiind preluati de un elicopter SMURD si dusi la un spital din Targu Mures, de unde au fost transportati la Spitalul de Arsi din Capitala.

Sursa foto: novatv.ro