ACCIDENT AVIATIC SIBIU: PILOTUL elicopterului a fost INMORMANTAT la Cluj-Napoca cu ONORURI MILITARE

PILOTUL elicopterului prabusit in judetul Sibiu, Gabriel Titiana, care a murit, luni, la Spitalul de Arsi din Bucuresti, a fost INMORMANTAT cu ONORURI MILITARE, joi, in Cimitirul Militar din Cluj-Napoca, la funeralii asistand cateva sute de persoane.

Slujba religioasa a fost oficiata de un sobor de preoti in frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicut, care a spus ca “ostasii, prin jertfa vietii lor, sunt model absolut a daruirii totale pentru o cauza”.

La inmormantare au fost prezenti membri ai familiei lui Gabriel Titiana, vecini, prieteni, colegi de la Baza 71 Aeriana Campia Turzii, dar si seful Statului Major al Fortelor Aeriene, general maior Laurian Anastasof.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC SIBIU: Sicriul cu trupul capitan-comandorului Corneliu-Gabriel Titiana a fost dus la Cluj-Napoca

Gabriel Titiana, care se afla la mansa elicopterului militar prabusit in judetul Sibiu, a incetat din viata luni, la Spitalul de Arsi din Bucuresti, unde fusese supus mai multor interventii chirurgicale.

La Spitalul de Arsi este internat, in continuare, al doilea supravietuitor din elicopterul prabusit, Valentin Bora.

Militarii Gabriel Titiana si Valentin Bora se aflau in elicopterul militar al Bazei Aeriene 71 Campia Turzii care s-a prabusit, in 21 noiembrie, intr-o zona impadurita aflata intre localitatile Laslea, Malancrav si Iacobeni din judetul Sibiu.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC SIBIU: Pilotul ranit a MURIT in spital

In urma accidentului, opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravietuitori au fost preluati de un elicopter SMURD si dusi la un spital din Targu Mures, de unde au fost transportati la Spitalul de Arsi din Capitala.

Capitan-comandorul Titiana, in varsta de 46 de ani, era casatorit si avea doi copii. Era pilot instructor clasa I pe aeronava IAR 330, indeplinea functia de comandant de patrula la Escadrila 713 Elicoptere SOCAT din Baza 71 Aeriana si avea la activ 1.300 de ore de zbor, conform unui comunicat de luni al MApN.

Sursa foto: cluj-am.ro